keskiviikko 3.6.2020 | 18:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

JEDU aloittaa yt-neuvottelut – Kohteena tukihenkilöstö, opettajat säästynevät lomautuksilta

Risto Puolimatka
Ke 1.4.2020 klo 12:53

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU aloittaa yt-neuvottelut. Neuvottelujen taustalla on koronavirus ja etäopetuksen aiheuttama koulujen sulkeminen, minkä takia lomautusuhka koskee nimenomaan tukihenkilöstöä. Opetushenkilöstö säästynee lomautuksilta.

Yt-neuvottelujen piirissä on kaikkiaan noin 130 työntekijää, muun muassa keittiön, siivouksen ja tietohallinnon alalta. Lomautuksen kestoksi on kaavailtu muutamasta viikosta yhteen, jopa kahteen kuukautta.

Vaikka neuvottelujen kohteena on noin 130 työntekijän joukko, heistä kaikkia ei välttämättä lomauteta. Neuvottelujen on määrä alkaa ensi viikon tiistaina.

Yt-neuvotteluista tehtiin jo ehdollinen päätös JEDUn yhtymähallituksessa maaliskuun 26. päivä. Yhtymähallitus päätti, että koronavirusepidemian vuoksi Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymässä voidaan tarvittaessa käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Silloin päätettiin, että jos valtiovallan asettamat rajoitukset jatkuvat vielä 13.4. 2020 jälkeen, valtuuttaa yhtymähallitus kuntayhtymän johtajan tarvittaessa aloittamaan yhteistoimintalain mukaiset lomautuksia koskevat toimenpiteet.

#