perjantai 26.2.2021 | 18:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Urheilumiehenä itseään pitävä Eetu Kupulisoja yllättää Tupalan nurkilla ja tunnustaa, että kesä ilman penkkiurheilua ei välttämättä olisi lainkaan hullumpi kokemus

Ke 20.5.2020 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Monelle penkkiurheilijalle ja muille urheiluhulluille viime ajat ovat olleet tuskallisia, kun urheilua ei ole juuri ollut. Itse urheilijoista nyt toki puhumattakaan.

Vedonlyöntilistat ovat täyttyneet valkovenäläisestä jalkapallosta jaelektronisesta urheilusta, mikä kertoo omaa kieltään tarjonnasta. Vetoa kun voi nykyään lyödä liki hyvänsä kyläkisasta.

Vaikka pidän itseäni jonkun sortin urheilumiehenä, tai ainakin muutaman lajin osalta, ei tauko ole tehnyt lainkaan tiukkaa. Ehkäpä asiaa on auttanut sekin, että Ruotsin ravit ovat pyörineet etäkatsojan näkökulmasta normaalisti. Seurattavaa on siis riittänyt vaikka joka päivälle.

Nyt urheilu on tekemässä paluuta kotimaassakin. Tästä lehdestä löytyy juttua jalkapalloseura FC-92:n paluusta joukkueharjoituksiin. Seura noudattaa Palloliiton ohjeita, jotka varmasti ovat tässä vaiheessa riittävät, kun turvavälin on oltava vähintään kaksi metriä eikä palloon kosketa käsillä tai päällä.

Noita ohjeistuksia on myös muistettu noudattaa. Muualta maasta kuulin tapauksesta, jossa pelaaja oli pienryhmäharjoituksessa vanhasta muistista palauttanut maasta kohonneen pallon syöttäjälle puskemalla sitä päällään. Kyseinen pallo oli poistettu saman tien kentältä ja viety desinfioitavaksi. Tosissaan siis ollaan.

Se on vielä mysteeri, miten esimerkiksi kesälajien kaudet saadaan vedettyä läpi, vai saadaanko mitenkään. Suunnitelmat, varasuunnitelmat ja varasuunnitelmien varasuunnitelmat on toki tehty, mutta kysymysmerkkejä on silti viljalti.

Ei tarvita kuin yhdelle pelaajalle koronatartunta, mikä tarkoittaa välittömästi koko joukkueelle sekä myös tuoreimmille vastustajajoukkueille parin viikon karanteenia. Tiiviissä ottelutahdissa sellainen aika voi olla tarkoittaa rattailta putoamista, joten kausi olisi siinä tapauksessa taputeltu.

Loppuun yllättävä tunnustus: henkilökohtaisesti en ihmeemmin välittäisi, vaikka urheilua ei tänä kesänä pääsisikään seuraamaan. Voisi olla ihan mukava ihmiskoe elää yhden suven yli kummemmitta urheiluitta.

Saattaisi vaikka löytää muuta sisältöä elämäänsä.

#