keskiviikko 27.1.2021 | 15:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Google News Initiative tukee paikallismedioita koronakriisissä – yli 45 000 euron tukisumma kahdeksalle KPK Median lehdelle

Maakuntalehti Keskipohjanmaa saa globaalilta jätiltä 15 000 dollaria sisällöntuotantoon ja seitsemän paikallislehteä kukin 5000 dollaria.

Sanni Aho
Pe 22.5.2020 klo 12:00 | päivitetty pe 18:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Googlen paikallismedioille tarjoamaa kriisitukea haki yli 12 000 mediaa yli sadasta maasta. Hakijat olivat medioita, jotka ovat olleet toiminnassa yli vuoden ajan ja jotka työllistävät korkeintaan sata journalistia.

KPK Median lehdistä kahdeksan sai rahoitusta, yhteissummaltaan 50 000 dollaria, mikä on noin 45 000 euroa. Keskipohjanmaa sai potista 15 000 dollaria ja kahdesta neljään toimittajaa työllistävät Haapavesi-lehti, Kalajokilaakso, Kalajokiseutu, Lestijoki-lehti, Nivala-lehti, Perhonjokilaakso ja Pietarsaaren Sanomat saivat kukin 5000 dollarin summat.

– Vaikka tukisumma on lehteä kohti pieni, kyse on kuitenkin merkittävästä rahasta koko yhtiölle ja tämän avulla voimme toteuttaa pieniä projekteja, joista hyötyvät kaikki, sanoo Keskipohjanmaan päätoimittaja ja KPK Medioiden sisältöjohtaja Tiina Ojutkangas.

Rahoitus käytetään paikalliseen sisällöntuotantoon. Kaikki lehdet julkaisevat päivittäin uutisia digitaalisilla alustoilla perinteisten printtilehtien lisäksi. Maaliskuusta lähtien lehtien lukijamäärät ovat olleet kasvussa, mutta ilmoitustulot ovat koronakriisin vuoksi pudonneet jyrkästi.

– Journalistiset sisällöt selvästi kiinnostavat ihmisiä ja tiedolle on tarvetta. Nyt on oikea hetki tehdä ja kehittää, toteaa Ojutkangas.

Rahoitusta tarjosi Google News Initiative, joka tukee globaalisti uutisalaa ja journalismia digitaalisuuteen. Nyt saatu rahoitus oli kohdistettu paikallismedioille koronakriisin tueksi.

Lue lisää Google News Initiativen sivuilta >>

#