keskiviikko 27.1.2021 | 14:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jokilaaksojen pelastuslaitos riensi maastopalosta toiseen perjantaina – Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle on annettu ruohikkopalovaroitus lauantaina

Vili Ruuska
Pe 22.5.2020 klo 16:42 | päivitetty la 07:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perjantai oli maastopalojen päivä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen toiminta-alueella. Jokilaaksojen pelastuslaitos tiedottaa, että perjantaiaamupäivään mennessä oli neljä maastopalohälytystä.

Kalajoella roskien poltosta tuli levisi maastoon ja uhkasi tilanteen alkuvaiheessa pihan rakennuksia. Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti, eikä palo ehtinyt levitä rakennuksiin.

Pyhäjoella maastopalo uhkasi levitä metsään. Palo saatiin kuitenkin nopeasti sammutettua, ja aineelliset vahingot jäivät tässäkin tapauksessa vähäisiksi.

Nivalassa tuleen syttyivät ruohikko ja lautakasa. Iltapäivällä Haapajärvellä tuli levisi maastoon kantokasoista, joiden poltto oli aloitettu jo aikaisemmin keväällä. Pelastuslaitos sammutti levinneen maastopalon, aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi.

Oulaisissa Hanhiperäntiellä viallinen sähkölinja katkesi, jännitteellinen johto putosi maahan ja aiheutti maastopalon. Kun pelastuslaitos saapui kohteeseen, palo oli levinnyt noin puolen hehtaarin alueelle. Palo eteni matalakasvuista metsäpohjaa puolen metrin liekillä.

Kuuden maissa pelastuslaitos tiedotti, että palolla ei ole enää leviämisvaaraa. Sammutus palopaikalla jatkui vielä muutaman tunnin ajan. Paikalla oli kolme sammutusautoa ja kaksi säiliöautoa.

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselle maastopalohälytyksiä ei tullut läheskään niin paljon kuin naapuripelastuslaitokselle. Myöhään perjantai-iltana Tilannehuoneen verkkosivuille kirjattiin pieni maastopalo Kokkolassa. Pelastuslaitos oli saanut ilmoituksen savusta ja kumin hajusta, mutta mitään ei lopulta löytynyt.

Tältä näytti maastopalo Oulaisissa perjantaina.
Jokilaaksojen pelastuslaitos/Matti Virtanen

Jokilaaksojen pelastuslaitos paimensi aiheellisesti ihmisiä jo perjantaina pitämään tulitikut taskussa. Varovaisuuteen on syytä lauantainakin.

Ruohikkopalovaroitus on annettu Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle. Ruohikkopalon vaara on suuri, mikä johtuu kuivuudesta. Lisäksi tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Varoitukset kannattaa pitää mielessä, kuten Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos opastaa twiitissään:

//22.5. kello 17.56 Täydennetty juttua tiedoilla Oulaisten ja Haapajärven maastopaloista.

//22.5. kello 20.59 Muutettu aikamuotoja ja otsikkoa.

//23.5. kello 7.17 Muokattu otsikkoa. Täydennetty juttua Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta saaduilla tiedoilla. Lisätty tieto lauantain ruohikkopalovaroituksesta.

Aiheeseen liittyvä uutinen:

Tuli karkasi Kalajoen Marja-Tuotteen pellolla – "Siinä menivät kesän mansikat ja vadelmat"

#