perjantai 30.10.2020 | 16:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskipiste-Leaderiltä tukea yhteisöjen hankkeille Haapajärvelle ja Nivalaan

Seppo Kangas
Ti 23.6.2020 klo 11:33

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keskipiste-Leader ry:n hallitus esittää tukea viidelle yhteisöjen kehittämishankkeelle. Myönnettyjen tukien vaikutuksesta parannetaan muun muassa yhteisiä kokoontumispaikkoja, kehitetään matkailupalveluita sekä nuorten yrittäjyystaitoja.

Päätöksen tekee Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Leader-hallitus arvioi hankkeiden rahoituksen tarkoituksenmukaisuuden ja ELY-keskus voi poiketa myönteisestä esityksestä vain, jos hanke olisi lakien tai asetusten vastainen.

Haaga-Tiitto kyläyhdistys Haapajärvellä on saamassa 16 889 euron tuen Tiiton kylän virkistyspaikan rakentamiseen. Kyläläiset kunnostavat koulun alueella sijaitsevan hoitamattoman uimarannan. Lisäksi rakennetaan kuntoportaat sekä grillikota, ja hankitaan muutaman laitteen kuntoilukeskus.

Haapajärven 4H-yhdistykselle esitetään 58 748 euron tukea Askelmerkit yrittäjyyteen -hankkeeseen, jossa aktivoidaan nuoria perustamaan yrityksiä, järjestetään nuorille yritystoimintaa tukevia koulutuspaketteja, toteutetaan pienryhmissä popup-tapahtumia, kootaan nuorten tueksi yritysmentoreiden verkosto sekä kehitetään alakouluikäisille toiminnallisia yritysteemaisia oppitunteja ja kerhopaketteja.

Nivala-Seura ry sai myönteisen 66 072 tukipäätöksen Lakeuden Helmet -matkailuhankkeeseen. Seuran aiemmin toteuttamassa Agrikumesiselvitys peltoluontokeskuksesta -hankkeessa nostettiin esille monet luonto- ja kulttuurikohteet, jotka olisi tuotava niin paikkakuntalaisten kuin Nivalassa vierailevienkin tietoon ja käyttöön. Kohteista voidaan tehdä uusia kierrettäviä teemallisia reittejä ja valmiita tuote- ja ohjelmapaketteja, joita hankkeessa testataan ja kehitellään.

Lisäksi hanke kokoaa yhteen paikallisten toimijoiden tutustumiskohteet ja luo uuden toimintamallin keskusvaraamosta Lakeuden infosta, josta niin oman alueen asukkaat kuin matkailijatkin voivat varata erilaisia retkiä, tutustumiskohteita ja muita palveluja keskitetysti.

#