perjantai 30.10.2020 | 14:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Päätoimittaja kyselee Tupalan nurkilta, pääseekö Nivalassa ulkoilemaan vuokravälineillä – Onko tuleva peltoluontokeskus siinä avainasemassa?

To 23.7.2020 klo 08:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oli tässä parina edeltävänä viikonloppuna vieraita käymässä. Tulivat kaikki tuolta isolta kirkolta, jossa on monenlaisiin palveluihin totuttu.

Toissa viikonloppuna oli kummipoika ja isänsä. Koska heidän kanssaan on harrastettu heidän kesämökillään melontaa, arvelin, että tehdään sama täällä.

Se onnistui hyvin. Malisjoen rannassa melko lähellä jokisuuta vuokraa kajakkeja Luovinto. Sieltä löytyi meille mukavasti välineet, itse menin kummipojan kanssa kaksikkoon ja isänsä meloi yksiköllä.

Tuli oltua sellaisessa paikassa etten koskaan aiemmin eläissäni eli keskellä Malisjokea Siioninsillasta alas päin. Rannoilla toki olen kulkenut, mutta siinä kohtaa keskellä virtaa oli ensi käynti.

Malisjoen rannat ovat kauniit. Sen ennätti huomata, vaikka melonta on selkeä tekniikkalaji, joka vie ison osan huomiosta etenkin tottumattomalta.

Viime viikonloppuna oli pyöräilyn vuoro. Itsellä on pyörä, mutta niin vannoutunut alan harrastaja en ole, että niitä olisi useampi. Siis vuokraamaan pyörää.

Urheilupiste Anttila paitsi myy ja huoltaa niin vuokraakin polkupyöriä. Paremmat ja hienommat mallit ovat enemmän menossa, mutta kyllä sieltä meille löytyi yksivaihteinen menijä, Tunturi Poni, joka passasi tähän kylänraitin kiertelyyn ihan mainiosti.

Tästä päästään siihen, mitä ei ole vuokrattavana. Tämän polkupyöräystäväni kanssa olisi mieluusti moottorikelkkailtu toissa talvena, kun kumpikin on sitä herkkua harrastettu.

Kelkanvuokraus ei Nivalassa onnistunut. Ymmärrän hyvin, että kukaan ei mieluusti vuokraa omaa kelkkaansa etenkään ventovieraalle, sillä siinä saattaa epäilyksen lisäksi tulla myös vastuukysymys vastaan, jos jotain sattuu.

Mutta toisaalta tuollaisissa vuokrausasioissa ja monessa muussakin ensimmäisenä saattaa tulla se selitys, miksi joku asia ei onnistu. Mieluummin kuulisin sellaisen vastauksen, että selvitetäänpäs, miten tämä onnistuisi.

Luonnossa liikkuminen ja siihen välineiden vuokraaminen on toivottavasti tulevaisuudessa Nivalassa enemmänkin matkailijoita houkutteleva asia. Ihan selvästi sen vielä syntymättömän peltoluontokeskuksen rooteliin kuuluva toiminto.

#