maanantai 3.8.2020 | 15:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Eetu Kupulisoja iloitsee pääkirjoituksessaan marjastuksen suosion kasvusta, mutta muistuttaa marjastajia huolehtimaan, että he osaavat metsästä myös pois

Ke 29.7.2020 klo 20:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Marjastus elää renessanssia. Syitä löytyy äkkiseltään kaksi: korona on ajanut ihmiset luontoon, mikä näkyy myös marjastuksen suosion kasvuna. Ja mikäs on marjastaessa, sillä erityisesti hillaa on löytynyt tänä kesänä maastosta poikkeuksellisen hyvin.

Jos ovat marjastajat päässeet poimimishommiin, niihin ovat joutuneet myös poliisi ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Marjastajia on ollut kateissa tälläkin alueella, mutta erityisesti pohjoisessa Suomessa.

Kartta ja kompassi ovat marjastajien parhaat ystävät. Älypuhelinta käyttävien kannattaa ehdottomasti ladata puhelimeen 112-sovellus. Ja jollei älypuhelinta löydy, kannattaa taskuun aina jonkinlainen matkapuhelin ottaa ja varmistaa, ettei sen akku pääse loppumaan marjastusreissulla. Näin apua voi hälyttää itse, jos marja-apajilta ei enää osaakaan kotiin. Fiksua on myös kertoa jollekulle etukäteen, mihin on menossa.

Ennusmerkkien mukaan myös syksyn marjasesongista on tulossa rikas. Ja koska ulkomaalaisia poimijoita ei metsissä nähdä entiseen malliin, houkuttaa sekin osaltaan suomalaisia marjaan. Se on kaikin puolin erinomainen asia, kunhan metsästä osataan myös pois.

#