tiistai 20.10.2020 | 08:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Urakkansa päättänyt Nivala-lehden kesätoimittaja Sini Liikanen palaa opintojensa pariin kuhmu päässä ja nenänvarsi hellänä – Joutuiko toimittaja viime viikonloppuna tappeluun vai mistä on kyse?

To 27.8.2020 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

On suoranainen ihme, että tämä kolumni ylipäätään ilmestyi. Kirjoittajalla on nimittäin päässään iso kuhmu, nenänvarsi hellänä eikä jännetupentulehduskaan ole kaukana. Tätä tappelua ei tosin käyty baarijonossa, vaan kotipihan omenapuun kanssa. Viime viikonlopun jälkeen voi todeta, ettei omenahilloa tarvitse näkyä vähään aikaan.

Syyskauden moninaisista työleireistä huolimatta on lohduttavaa, että syksy on täällä. Vaikka jokainen pimeänä ja sateisena valkeneva syyspäivä tuntuu viikon seitsemänneltä maanantailta, ei hätää – syksy on uusien mahdollisuuksien aikaa. Ikuisten maanantaiden myötä luontoäiti suorastaan tarjoaa hopeavadilla uusia mahdollisuuksia esimerkiksi sen elämäntaparemontin aloittamiseen.

Sitä ennen voi hyvällä omatunnolla kipaista kauppaan ostamaan väljemmät housut, kun tiukat farkut eivät yhtäkkiä mahdu jalkaan. Tämähän tosin johtuu vain kesän lukuisista hame- ja shortsikeleistä. Oli miten oli, vanhat farkut voi limpata nätisti kaapinperukoille kaksien muiden vanhojen kanssa, sillä ensi vuonna jotkut niistä mahtuvat. Uusi minä, bikinikunto 2021 ja niin edelleen.

Kesän grillailuiden jälkeen on ollut suorastaan ikävä ryhmäliikuntatuntien ohjaajaa. Ennen kuin iloisten jälleennäkemisten jälkeen aletaan tositoimiin ja ohjaaja pistää kesän aikana itsekin grillimakkaroiksi muuttuneet pötkylät hikoilemaan. Yksi tai useampi pala suklaata on ansaittu, mikäli rääkistä selviää hengissä.

Lokakuun vaihtuessa voi viimeistään jättää lenkkeilyt ja erityisesti lukuisat puutarhatyöt sikseen. Sateen ropinaa on huomattavasti mukavampi kuunnella sisältä vilttiin kääriytyneenä kuin taivasalla huonoissa varusteissa. Pitäisikö sadetakki ja kumisaappaat viimein lisätä kauppalistaan?

Kesäikävän tähden saatetaan vuodattaa muutama kyynel, mutta piristy jo. Viimeistään ensimmäisten lumihiutaleiden leijaillessa maahan nämä maanantait vaihtuvat tiistaiksi ja helmikuussa vietetään jo pikkulauantaita. Kesää on pian taas jäljellä.

Nyt tämä kesähessu kiittää ja kuittaa työnsä tehdyksi. Uusia mahdollisuuksia jokaisen syksyyn.

#