perjantai 30.10.2020 | 14:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivala sijoittui Kilometrikisan kuntasarjassa 31:nneksi – Seurakunnan joukkue, pirteät Piiparisen piirin pyöräilijät, täytti tavoitteensa ja voitti kirkkohallituksen joukkueen

Irja Visuri
Ti 13.10.2020 klo 12:18

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan seurakunnan työntekijät ovat osallistuneet seitsemän vuotta peräkkäin valtakunnalliseen Kilometrikisaan enemmän tai vähemmän suurella porukalla. Kisa on leikkimielinen yhteishenkeä kohottava pyöräilyyn kannustava tempaus. Kisakausi on 1.5.–22.9. alkaen vappuna ja loppuen autottomaan päivään. Mukanaolo on hyvä esimerkki seurakunnan ympäristödiplomin puitteissa, sanoista tekoihin.

Tänä vuonna koko Suomessa tehtiin ennätys osallistujamäärässä ja kilometreissä. Oma joukkueemme ei yltänyt ennätykseensä, vaikka hyvin meni ja yhdeksän osallistujan yhteistulos ylitti komeasti 12 000 kilometriä. Joukkueita piensarjassa oli mukana 2 423 ja Piiparisen piirimme sijoitus kovassa sakissa oli 283. Taakse jäi muun muassa kirkkohallitus joka hyytyi sijalle 817, tämä oli sisäinen tavoitteemme ja siinä onnistuttiin yli odotusten.

Kuntasarjassa Nivala oli 31. Kuntia oli mukana yhteensä 280. Nivalasta osallistuu muitakin työporukoita kuin seurakunta.

Aira Ojala ja Risto Junttila olivat tämän kesän innokkaimmat renkaankuluttajat, yhdessä he saalistivat yli puolet koko joukkueen kilometreistä.

Aira kertoi osallistuneensa Lappajärven kierto -kuntoilutapahtumaan, matka 76 km. Kaustisella oli tullut käytyä iltakylässä ja aina kesälomareissuilla oli pyörä mukana, näin pystyy tutustumaan paikkakuntiin paremmin, kuin että autonikkunasta yrittäisi kurkkia mitä näkyy.

Risto taasen puheli pyöräilleensä Nivalassa, Ylivieskassa ja Pielavedellä. Eräänä päivänä hän oli saanut idean, että nytpä toteutan monen vuoden takaisen kyläilykutsun ja suuntasi Haapaveden Kytökylälle Martti ja Raija Viljaselle kahville, kilometrejä kertyi pikkusen vajaat 90.

Tämä porukka jaksaa jatkaa jälleen ensi kesänä pyöräilyitään.

#