keskiviikko 25.11.2020 | 21:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalalle liki täyspotti Eläkkeensaajien boccian piirinmestaruuskilpailuista – Kolmas voitto toi kiertopalkinnon Nivalaan

Eetu Kupulisoja
Ti 27.10.2020 klo 14:28

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Eläkkeensaajien Keskusliiton Oulun piirin perinteiset bocciamestaruuskisat Oulun urheilutalolla olivat jälleen nivalalaisten riemumarssia. Nivala oli omaa luokkaansa sekä A- että B-sarjoissa.

A-sarjan voiton vei Nivalan ykkösjoukkue ja pronssille ylsi Nivalan kakkosjoukkue. Kruununa Nivalan kolmosjoukkue oli paras B-sarjassa.

– Tylyä oli siis nivalalaisten komento ja kaikesta päätellen he olivat myös harjoitelleet mestaruutensa eteen, piirin verkkosivuilla arvellaan.

Sulevi Laurila vahvistaa tiedon: harjoiteltu on. Hän epäilee, että moni kilpakumppani luopui harjoittelusta poikkeustilanteessa, mutta nivalalaiset uskalsivat jatkaa harrastustaan turvallisuudesta huolta pitäen.

– Koko kesä harjoiteltiin lukion kentällä ja nyt syksyllä on siirrytty sisähalleihin, Laurila kertoo.

Koska kyseessä oli kolmas kerta, kun Nivala vei kirkkaimmat mitalit, lähti kiertopalkinto nivalalaisten mukaan. Ottelutulosten perusteella Nivalan kolmosjoukkueen olisi kuulunut nousta A-sarjaan, mutta säännöt sallivat vain kahden joukkueen mukanaolon pääsarjassa.

Sulevi Laurila muistelee, että joskus Nivala on vienyt nimiinsä A-sarjan kaksi ylintä sijaa sekä myös B-sarjan voiton, mutta väliin on mahtunut myös vuosia, jolloin kisoista on palattu ilman mitalia.

Piirinmestaruuksista on kisattu yleensä keväisin, mutta koronatilanne siirsi kisat syksyyn. Oulun urheilutalolla nähtiin uutta kilpailumuotia, kun palloa heitettiin maskit kasvoilla ja suojakäsineet kädessä.

Tulokset

A-sarja: 1. Nivala I, 2. Martinniemi I, 3. Nivala II, 4. Taivalkoski I, 5. Raahe I ja 6.Oulu II.

B-sarja: 1. Nivala III, Taivalkoski II, Oulu I, Haukipudas I, 5. RES I ja 6. Martinniemi II.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.