sunnuntai 17.1.2021 | 13:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan Liikuntakeskus on valmis avaamaan Uikon suurelle yleisölle heti kun rajoitukset poistuvat – Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna edelleen

Risto Puolimatka
Pe 8.1.2021 klo 14:31

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Liikuntakeskus Uikko on valmis avaamaan ovensa yleisölle heti, kun sulkemissuositukset päättyvät. Sairaanhoitopiirin suosituksien sekä Nivalan kaupungin johtoryhmän ohjeiden nojalla yleisölle avoimet julkiset liikuntatilat ovat suljettuna 18.1.2021 saakka.

Jos rajoitukset päättyvät, Uikko avaa kaikki tilat tiistaina 19.1.2021 klo 10.00. Siihen saakka asiakkaita palvellaan vielä rajoitetusti. Uikon asiakaspalvelu ottaa vastaan asiakkaiden luistinten teroitustarpeet sekä lahjakorttien lunastukset arkisin kello 8-16.

Muutoin Uikon asiakaspalvelu ja kahvio on suljettu 18.1.2021 saakka. Liikuntakeskus kertoo tiedotteessaan, että turhaa oleskelua tiloissa tulee välttää ja se suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttöä tiloissa.

Jos sulkusuositus kuitenkin jatkuu, Liikuntakeskus ilmoittaa poikkeuksista verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja Nivala-lehdessä. Kaikille kausi- ja vuosiasiakkaille hyvitetään sulun aikainen aika.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta alle 12-vuotiaiden osalta voi harkinnan mukaan jatkua pienryhmissä. 12-17 vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan jatkamisen suhteen tulee ryhmän käyttää erityistä harkintaa. Harrastustoiminnassa tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Sairaanhoitopiirin ja STM:n ohjeistuksen mukaisesti Liikuntakeskuksen liikuntatiloissa voidaan järjestää alle 18-vuotiaiden pienryhmätoimintaa. Liikuntakeskus sallii uimaliiton, jääkiekkoliiton, keilaliiton, sukellusliiton ja muiden lajiliitoille alaisten, alueen eri tahojen tuottamaa, ohjattua sekä tavoitteellista lasten ja nuorten liikunnanharrastustoimintaa lajitaitojen ja kunnon ylläpitämiseksi pienryhmissä. Pienryhmä on korkeintaan 10 henkilöä, mukaanluettuna ohjaaja tai valmentaja.

Yhteisön täytyy noudattaa ministeriön, sairaanhoitopiirin, PPKY Kallion, THL:n, AVIn, lajiliittojen sekä Liikuntakeskuksen antamia ohjeita mm. hygieniasta, ryhmäkoosta, tilojen käytöstä, aikatauluista ja turvallisesta harrastamisen järjestämisestä. Tahojen pitää huomioida tilojen tavoitettavuus kohtaamatta eri ryhmiä. Pakkasjaksolla täytyy huomioida ulko-olosuhteet ja tästä syystä ohjeista voidaan turvallisesti poiketa.

Myös ammattimaisesti kilpailevien kilpa- ja huippu-urheilijoiden harjoittelumahdollisuudet turvataan liikuntakeskuksen tiloissa.

Koululiikuntaa ja toisen asteen tavoitteellista Akatemia-toimintaa voidaan jatkaa pienryhmissä alle 18-vuotiaiden osalta. Tilojen käyttöä laajennetaan siten että koululiikunnan ja Akatemia-toiminnan järjestäminen on mahdollista myös kuntosalilla sekä keilahallilla.

Nivalan Liikuntakeskus muistuttaa, että vastuu ryhmästä on pienryhmien järjestävällä taholla. Liikuntakeskus aikatauluttaa ryhmät siten että kontaktia ei synny ja tilat voidaan puhdistaa käytön jälkeen. Oh-jeita on noudatettava ehdottomasti. Nivalan Liikuntakeskuksella on oikeudet muu-toksiin ja toiminnan keskeyttämiseen.

Pienryhmäharrastustoiminnasta, koululiikunnasta, akatemia- sekä ammatikseen kilpaurheilua harrastavien on oltava yhteydessä Liikuntakeskukseen mielellään liikuntasihteeri Henri Heiskaan (044 4457 423), jonka kanssa sovitaan pienryhmäharrastamisen ehdot.

Kaikki Nivalan hiihtourat ovat avoinna. Urien yhteydessä olevat laavut ovat käytössä ja tulistelemaan pääset myös Pyssymäellä, perhereitin laavulla ja muilla merkityillä tulentekopaikoilla. Luistelualueita on 12, ja ne kaikki ovat käytössä ja hoidetaan viikoittain. Vinnurvassa on avantouintipaikka.

#