sunnuntai 17.1.2021 | 14:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka pohtii pääkirjoituksessaan urheilun ja vähän kulttuurinkin sponsorointia: Kunnolla pitää olla jos tukea saa

Ke 13.1.2021 klo 19:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nykymuotoista urheilua on vaikea kuvitella ilman sponsorien tukea. Myös Nivalassa sponsorointi on sitä merkittävämmässä asemassa, mitä ylemmäs ikäryhmässä ja sarjataulukossa noustaan.

Nivalalaisten liikeyritysten logot vilahtelevat urheilijoiden asuissa ja urheilupaikoilla. Urheilupaikka kantaa sponsorinsa nimeä.

Sponsorointia on selkeästi kahdenlaista: urheilijoita – ei silti, samalla tavalla muutakin kulttuuria – tuetaan silkasta tukemisen ilosta tai sitten sijoituksen vastineeksi halutaan hyötyä: näkyvyyttä, hyvää mainetta, työpanosta.

Urheilijan tai vaikkapa seuran tekemä talkootyö antaa myös urheilijalle itselleen signaalin: raha ei kasva puussa, se pitää tienata. Sponsori odottaa myös, että urheilija käyttäytyy muutenkin esimerkillisesti. Pahimpia takaiskuja sponsorille lienee se, että urheilija jää kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä, mutta siitä monessa sopimuksessa onkin urheilijalle lankeavan korvausvelvollisuuden uhka.

Nivala-lehteä julkaiseva KPK Yhtiöt on uusinut sponsoriohjelmansa. Se on perustanut nuorille yksilölajien urheilijoille KPK Kyvyt -ryhmän, jonka hakuaika jatkuu tammikuun loppuun.

Sponsori odottaa, että urheilija käyttäytyy esimerkillisesti.

#