lauantai 6.3.2021 | 18:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Uikko avaa uimahallin ja muut kuntoilutilat rajoitetusti, myös Nivalan kirjasto ja Tillari avaavat ovensa, kun koronarajoitukset lievenevät

Risto Puolimatka
Pe 22.1.2021 klo 15:28 | päivitetty pe 17:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sairaanhoitopiiri, sosiaali- ja terveysministeriö ja PPKY Kallio ovat lieventäneet lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia suosituksia. Kirjastoja, liikuntapaikkoja, uimahalleja sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan kuntien harkinnan mukaan avata, jos kunnan epidemiatilanne on rauhallinen.

Nivalan kaupungin johtoryhmä kokoontui perjantaina ja sen ohjeistuksen mukaan Liikuntakeskus avaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan, koululiikunnan, kilpa- ja huippu-urheilijoiden harjoittelun sekä uimahallin ja muut liikuntatilat alla olevan mukaisesti:

Liikuntakeskus avaa palvelut lauantaina 23.1. sekä liikuntatilat maanantaina 25.1. Liikuntakeskuksen asiakaspalvelu, kahvio- ja ravintolapalvelut avataan lauantaina 23.1.2021 kello 10.

Uimahallissa pukukaapit on rajoitettu puoleen. Kuntosali avataan 25.1. rajoitetuin toimenpitein. Asiakkaat kulkevat kuntosalille asiakaspalvelun kautta noutamalla kassalta kulkuluvan. Tiloissa on rajoitettu kapasiteetti. Lisätiedot asiakaspalvelusta 044 4457 420.

Keilahalli ja snooker avataan nekin maanantaina rajoitetuin toimenpitein. Vain joka toinen keilarata on käytössä, ja radalla voi olla korkeintaan kaksi pelaajaa. Snookerpöytä on avoinna vain kahdelle pelaajalle kerrallaan.

Yksilönvastuuta korostetaan man terveydentilanteen ja hygienian osalta kuin myös muiden huomioonottamisessa. Liikuntakeskus suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikissa tiloissa ja toivoo vastuullisuutta kunkin toiminta- ja käyttämistavoilta.

Koronarajoitukset lieventyvät Nivalassa muutenkin. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on linjannut, että koronaepidemia on palautunut alueella leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Kiitos myönteisestä kehityssuunnasta kuuluu alueen ihmisille, sillä suositukset ovat selvästi purreet ja niitä on noudatettu alueella hyvin.

Lukiossa abiturientit palaavat lähiopetukseen maanantaina 25. tammikuuta. Penkkarit ja vanhojen tanssit siirretään pidettäväksi myöhemmin keväällä.

Kirjasto avataan samoin maanantaina, ja kirjastoauto aloittaa liikennöinnin. Koronan vuoksi kirjastossa käynti rajataan pika-asioimiseksi vähintään kahden metrin turvavälejä noudattaen. Kirjastoon ei pidä tulla oireisena, eikä kirjastoon saa jäädä oleskelemaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan asioinnin aikana.

Rajoitukset ja ohjeistukset ovat voimassa myös kirjastoautossa. Kirjastossa onnistuu lainaus, palautus, varausten nouto sekä pikainen asiointi tietokoneella ja kopiokoneella.

Tillarigallerian seuraava näyttely avautuu maanantaina helmikuun 1. päivänä. Nuorisotila avautuu porrastetusti alle 18-vuotiaille maanantaina 25. tammikuuta kello 14 alakoululaisille, kello 16 yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille kello 18. Yli 12-vuotiailla on syytä olla kasvomaski.

Nivalan kaupunki linjaa, että alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan voi aloittaa. Toiminnassa tulee huomioida sosiaali- ja terveysministeriön ohje siitä, että osallistujien sekä lasten saattajien tulee voida välttää lähikontakti toisiinsa.

Koulujen liikuntasalit pysyvät toistaiseksi koulujen omassa käytössä. Koulut tarvitsevat liikuntasalitilat opetuskäyttöön.

Nivalan kaupungin julkisista tiloista pysyvät suljettuina 1.2.2021 saakka kaupungintalo (palvelut toimivat etänä ja asioinnista voi sopia etukäteen), Pajalan järjestötila, Rokkitupa ja Juttutupa.

Uutista täydennetty 22.1. klo 17.25 kaupungin muiden palvelujen osalta.

#