maanantai 1.3.2021 | 20:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka usuttaa Nivala-lehden pääkirjoituksessa kuntavaaliehdokkaita nostamaan kulttuurin asialistalle

Ke 17.2.2021 klo 19:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kyllä. Nyt mennään marginaalissa. Mutta tulevissa kuntavaaleissa voi olla lukuisia teemoja, ja minkä tai mitkä kukin vaaliehdokas haluaa nostaa itselleen tärkeäksi, sen me näemme tulevina viikkoina.

Kulttuuria raapaistiin pinnalta N-studion kuntavaali-illassa kuun alussa. Siellä ilmeni, että kaikki vaalipaneelin osallistujat eivät olleet käyneet esimerkiksi Kallio-museossa.

Kuka ehdokkaista alkaa vaatia Kallio-museon ikääntyneille ja epäkäytännöllisille tiloille korvaajaa? Tai toisaalta, kuka vastustaa kaupungin rahojen käyttämistä uuteen museorakennukseen tai tiloihin?

Toissa vuonna 70 vuotta täyttänyt Nivala-lehti koetti luotailla uusia julkisen taiteen hankintoja. Olisiko Nivalan kyläkuvassa värikkään patsaan vuoro? Valitaanko vaaliteemaksi Alvar Gullichsen?

Yhden hyvin kauaskantoisen kulttuuripäätöksen nyt vaalikauttaan lopettavat kaupunginvaltuutetut ovat tehneet: Nivalan Liikuntakeskuksen kylkeen nouseva uusi monitoimihalli saa suojiinsa merkittävästi myös taidetta, sillä yksi prosentti hallin rakentamiskustannuksista käytetään taidehankintoihin.

Olisiko Nivalan kyläkuvassa värikkään patsaan vuoro?

#