keskiviikko 10.8.2022 | 15:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivala ja Ylivieska kiristävät maskisuosituksia – Maskisuositus palaa kouluihin

Anu Jylhä
To 2.12.2021 klo 10:17 | päivitetty to 12:20

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tiedotti keskiviikkona valmistelevansa yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitusten kiristämistä Pohjois-Pohjanmaalla. Se tarkoittaa, että sekä Nivalassa että Ylivieskassa kiristetään rajoituksia maskisuositusten osalta, tiedottivat Ylivieskan ja Nivalan kaupungit torstaina.

Nivalassa ja Ylivieskassa voimassa olevat rajoitukset on lueteltu alla.

Yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa on kielletty. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi.

Yksityistilaisuuksia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisena.

Maskia suositellaan käyttämään:

- Matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

- Julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan (esim.yleisötilaisuudet, muut ruuhkatilanteet).

- Joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana.

- Suositus sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteisiin: sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä sisätiloissa koko henkilökunnalle. Suositus koskeen myös omaisia, vierailijoita ja opiskelijoita.

- Kouluissa (peruskoulu ja toinen aste) koulujen työntekijöille ja kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille koulujen sisätiloissa. Yhdysluokkamuotoisissa 5.–6. luokissa maskisuositus koskee myös viidennen luokan oppilaita.

- Suositus koskee myös Ylivieskan päiväkotien sekä ryhmäperhepäivähoitokotien henkilökuntaa sisätiloissa työskenneltäessä. Suosittelemme kaikkia varhaiskasvatuksen vanhempia käyttämään maskia tuonti- ja hakutilanteissa.

Maskia suositellaan vailla täyttä rokotussuojaa oleville käytettäväksi aina julkisissa sisätiloissa.

Ravitsemusliikkeitä Pohjois-Pohjanmaalla koskevat valtioneuvoston leviämisalueille asettamat rajoitukset liikkeiden aukioloajoista ja asiakaspaikkamääristä. Vaihtoehtona rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Etätyötä ja etäkokouksia suositellaan laajasti kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

2.12. klo 11.06 Lisätty linkki aiempaan uutiseen

2.12. klo 12.12 Lisätty tiedot koskien Ylivieskan kaupungin tiedottamia suosituksia ja rajoituksia

#