​ Miten matkustaa lasten kanssa niin, että kaikki olisivat tyytyväisiä?

Kuva:

MAINOS -

Matkustaminen on hauskaa, sillä se avartaa maailmankuvaa, esittelee meille erilaisia kulttuureja ja maita ja mikä tärkeintä, mukava matka auttaa viemään meitä pois päivittäisistä rutiineista. Usein matkustaminen tarkoittaakin juuri lomaa. Ja tarvitsemme aika ajoin lomaa, sillä haluamme viettää aikaa itseksemme tai perheemme kanssa ilman että työajatukset häiritsevät meitä. Joten täytyy vain pakata laukku,valita määränpää ja matkaseikkailu voi alkaa!

Ja seikkailu on oikea sana kuvastamaan matkustamista perheen kesken. Sitä erityisesti, jos perheessä on pieni lapsi tai jopa useampi. Juuri pienten lasten kanssa matkustettaessa voit olla varma, että ei tule tylsää. Vähintään teille ei, lapsille taas voi käydä niin. Pienille eläväisille taaperoille ei ole mitään ärsyttävämpää kuin pitkä lento- tai automatka. Ja me kaikki tiedämme, että mitä nuorempi lapsi on, sitä hitaammin hänen aikansa kuluu. Jos meille kolmen tunnin auto- tai lentokonematka on melko lyhyt, niin lapsesta se tuntuu ikuisuudelta.

Itkuton ajomatka vaatii harkittuja toimia

Ennakoidaksesi ja välttääksesi lasten ärsyyntyminen ja turhautuminen, on järkevää varata pitkiä matkoja varten mukaan muutamia leluja. Juuri erilaiset lelut on omiaan karkoittamaan pahan mielen ja tarjoamaan lapsille tekemistä. Ostakaa erityisesti automatkoille muutama oma lelu esimerkiksiHobbyHallin verkkokaupasta, jossa erilaista valikoimaa riittää. Pakatkaa ehdottomasti matkalle mukaan myös lapsen suosikki pehmolelu, sillä jos matkaväsymys iskee, on ihana unilelu juuri se jonka syleilyssä sopii levätä. Pienemmille lapsille on erinomaista suunnitella ajo juuri heidän uniaikojensa mukaan, sillä näin ajo sujuu mahdollisimman rauhallisella tavalla. 

Automatkoille on pienempien lasten kanssa järkevää ottaa mukaan erilaisia jakiinnostavia leluja. Mitä enemmän valoja ja ääniä lelussa on, sitä enemmän puuhaa ja tutkimista lapsella on ja sitä pidempään pienokainen pysyy turvakaukalossa tai turvaistuimessa rauhallisena ja hiljaa paikallaan. Ilmeisesti tässä maailmassa ei ole vanhempia, jotka eivät tietäisi kuinka kivaa on ajaa autolla vieraassa kaupungissa ja seurata GPS:n tarkkoja ohjeita, jos takapenkillä on suurta sotahuutoa pitävä taapero. Joten ottakaa aina autoon mukaan useita lapsia kiinnostavia leluja, joilla on mahdollisimman paljon lisätoimintoja ja jotka kiehtovat lasta pitkään.

Mitä vanhempia lapset ovat, sitä kivempaa on tutkia maailmaa yhdessä!

Hieman vanhempien lasten kanssa matkustaminen on huomattavasti helpompaa. He ovat rauhallisempia ja heitä varten pelkkä matka on jo itse suuri seikkailu. He katsovat kiinnostuneena ulos auton tai lentokoneen ikkunasta ja tutkivat ympärillään olevaa uutta ympäristöä. Mutta jopa siinä tapauksessa jonkin ajan kuluttua voi myös heille tulla tylsää. Jos ette halua antaa lapsille käteen älypuhelinta piirrettyjen katseluun, niin ottakaa mukaan vaikka joitakin kehittäviä leluja.   Erinomaisia esimerkkejä on lapsille tarkoitetut valotaulut, joihin nuori taiteilija voi automatkan aikana raapustaa kaikkein voimakkaimpia matkatunnelmiaan. Tai miksi ei voisi ostaa matkalle mukaan lapsille tarkoitettua valokuvakameraa. Se tarjoaa paljon iloa ja paljon kivoja matkamuistoja pienen matkailijan silmin, joita on myöhemmin mukava katsella yhdessä.

Luonnollisesti vanhemmille lapsille käy monet erilaiset korttipelit ajan kuluttamiseen. Kaikkein suosituin on epäilemättä UNO, mutta myynnissä on myös paljon muita upeita korttipelejä.

Kaikkein tärkeintä onkin lasten kanssa matkatessa löytää heille pitkillä ajomatkoilla tekemistä, joko leluilla tai monella hauskalla yhteispelillä, jotta matka sujuisi nopeammin. Pienten lasten uniajat tulisi mahdollisuuksien mukaan asettaa päällekkäin ajoajan kanssa. Luonnollisesti kannattaa myös ottaa lapsille mukaan erilaista purtavaa sekä ehkä hieman makeaakin, jotta matkatunnelma säilyisi jatkuvasti positiivisena. Ja tietysti äidin tai isän on pakattava matkalle paljon rauhallista mieltä ja hyvä asenne!