4 asiaa jotka täytyy tietää veneen rahoituksesta

Kuva:

MAINOS - BONDORA.FI -

Viimevuosien kesät ovat olleet todella kuumia paitsi ilmojensa puolesta, myös venemarkkinoilla. Veneitä on tuotu Suomeen myös ulkomailta saakka ja veneiden jonotuslistat tehtaille ovat olleet pitkiä.

Käytettyjäkin veneitä on ostettu jopa sikana säkissä, koska kyselyitä on tullut todella paljon. Tämä on tottakai hieno asia, sillä samalla veneilyyn liittyvä tietoisuus kasvaa ja ihmiset saavat vinkkejä myös kokeneemmilta seiloreilta.

On kuitenkin hyvä muistaa jo alkuvaiheessa veneen rahoitukseen liittyviä tärkeitä pointteja, jotka on hyvä pitää mielessä venettä ostaessa. Joiltakin innoikkailta veneen hankkijoilta osa seikoista on voinut unohtua, mikä on tuonut huonoa stigmaa venemarkkinoille.

 

1.  Arvioi oma taloudellinen tilanne ennen venerahoituksen hakemista

Kuten kaikissa suuremmissa hankinnoissa, kannattaa oma taloudellinen tilanne arvioida myös ennen veneen hankintaa.Venerahoitus voi olla kuitenkin helppo ja turvallinen tapa rahoittaa uusi vene, jos omat rahat ei riitä veneen hankintaan.

Tarkastele kuitenkin omaa taloudellista tilannettasi ja sitä, onko lainanlyhennyksiin varmasti varaa. Vaikka venekuume kasvaa varsinkin kesää kohti mentäessä, on tärkeää pitää jäitä lippalakissaan. Kun laskelmat on tehty, ei lainan takaisinmaksua tarvitse enää jälkikäteen stressata.

 

2.  Perustele veneen hankinta ennen lainan nostamista

Suurin osa niin aloittelevista, kuin kokeneemmistakin veneilijöistä hakee rahoitusta venehankintaansa. Onhan kyseessä kuitenkin suuri menoerä. Lainaa tarjoavat niin pankit, jotkut veneenvälitysfirmat sekä lainantarjoajat.

Kuten kaikissa suuremmissa hankinnoissa, kannattaa lainaa tietystikin ottaa harkiten. Kuitenkinlaina Bondoralta järjestyy nopeasti ja monet hakevatkin venerahoitusta lainantarjoajan puolelta. Toki muitakin rahoitusvaihtoehtoja käytetään.

Joskus veneen hankinta on kilpajuoksua, sillä veneistä on ollut viime vuosina huutava pula. Koska matkailu on vähentynyt ulkomaille, ovat ihmiset kiinnostuneet oman maansa luonnosta sekä puhtaista vesistöistä.

 

3.  Hoida vakuutukset kuntoon oston yhteydessä

Olisi todella ikävää ostaa uudenkarhea vene ja kokemattomuuden vuoksi ajaa se karille heti ensimmäisten ajojen aikana. Myös esimerkiksi ilkivalta on valitettavan yleistä, sillä veneisiin saatetaan jättää säilöön esineitä. Myös perämoottorit sekä muu veneestä irtoava irtaimisto on kovaa valuuttaa pimeillä markkinoilla.

Onnettomuuksia ei kannata alkaa pelkäämään, mutta on hyvä tiedostaa riskit, ennen kuin käy tositoimiin veneensä kanssa. Kokemusta onkin alussa hyvä kartoittaa pienemmillä veneretkillä ennen pidempiä reissuja. Kannattaa venelainan ohessa laskelmoida myös vakuutuksiin liittyvät kulut ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä.

4.  Vakuudeton vai vakuudellinen laina

Lainoja on olemassa montaa eri tyyppiä. Osamaksun lisäksi on olemassa sekä vakuudellista, että vakuudetonta lainaa. Vakuudellinen laina voi olla joissakin tilanteissa hyvä vaihtoehto, mutta sen hankinnassa kannattaa olla ehdottoman tarkka siitä, mihin nimensä kirjoittaa.

Toki myös vakuudettomassa lainassa täytyy olla sen verran tarkkana, että lukee tarkasti, mihin nimensä on pistämässä. 

Veneilyn suosio on kasvanut räjähdysmäisesti

Koska veneilyn suosio on kasvanut todella paljon viime vuosien aikana, on erilaisia ostajaehdokkaita myös entistä enemmän markkinoilla. Osalla ostajista voi olla jopa rahat puhtaana myyjälle käteen, tai ainakin heillä on ensin antaa käsirahaa.

Kannattaa siis valmistautua mahdollisen venelainan ottamiseen jo ennen kun veneitä alkaa kattelemaan tosissaan. Olemme viime kesinä huomanneet, että eri paatit ovat olleet todella lyhyen aikaa vapailla markkinoilla. Hyvien yksilöiden kohdalla puhutaan jopa tunneista.

Jos kuitenkin tarve lainalle yllättää siltikin todella nopeasti ja päätöksiä täytyy tehdä heti, voi kulutusluotto siinä tapauksessa olla ripeä ratkaisu rahoituspulmaan. Koska päätöksen voi saada jopa minuuteissa - pystyy myyjällekin kertomaan lopullisen kauppapäätöksen todella pian.