Paikallisuutiset

Nivalan terveyskeskus kiinni jouluna – Näin Pohde palvelee joulunpyhinä

Muun muassa digitaalinen sote-keskus palvelee myös joulunpyhinä. Kuva: Pohde

Joulun ja uudenvuoden aika tuo muutoksia Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen palvelujen aukioloaikoihin. Nivalan terveyskeskus on suljettuna 24.–26.12. ja 1.1.2024.

Kun oma terveyskeskus on suljettu, kiireelliseen hoitoon saa apua päivystyksestä. Ennen päivystykseen hakeutumista pitää soittaa Päivystysavun numeroon 116117. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin.

Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarkemmat tiedot muutoksista löytyvät Pohteen verkkosivuilta terveyskeskusten yhteystiedoista sekä yksittäisten palvelujen tiedoista paikkakunnittain.

Digitaalinen sote-keskus ja Omaolo palvelevat myös joulunpyhinä. Kiireettömissä tilanteissa on mahdollista päästä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle chatin tai videoyhteyden välityksellä myös joulun ja uudenvuoden aikana.

Digitaalinen sote-keskus toimii Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen ja Ylivieskan asukkaille. Digitaalinen sote-keskus on avoinna joulun ja uudenvuoden aikana seuraavasti: 24.–26.12. ja 30.12.–1.1. kello 8–18 ja 27.–29.12. kello 7–21.

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaiden lisäksi myös Oulun asukkaille. Mielenterveys-chat ja videovastanotto ovat avoinna vuoden 2023 loppuun asti joka päivä kello 8–20. Mielenterveys-chat ja videovastaanotto ovat avoinna 1.1.2024 alkaen maanantaista perjantaihin kello 8–20.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä