Pikalaina saatavilla pankeista - korkotasoissa suuria eroja

Kuva:

MAINOS - NORDSEK.COM -

Moni suomalainen on nostanut käyttöön kulutusluottoa, osamaksuja, luottokorttivelkaa ja muuta pikalainaa. Käytännössä kaikki vakuudettomat lainat ovat nykyään pikalainoja, sillä myös pankkien tarjoama laina on mahdollista nostaa tilille muutamassa päivässä.

 

Pikalainojen tarjonta on keskittynyt pankkien myöntämiin vakuudettomiin lainoihin. Aikaisemmin nopeaa pikalainaa tarjosivat kalliit rahoitusyhtiöt, mutta nykyään pankit ovat tulleet tilalle tarjoamaan nettilainaa ilman vakuuksia. Pankit voivat tarjota pelkällä henkilötakauksella ja ilman vakuuksilla lainaa jopa 60 000 euroon asti.

 

Pikalainan korko pankista huomattavasti edullisemmin

Pikalaina kannattaa nostaa pankista, sillä lainan korko on mahdollista saada usein alle 10% tason. Sitä suurempaa lainaa nostetaan, sitä edullisemmalla korolla pankit myöntävät lainaa.

 

Pikalainan hinta ei ole enää välttämättä kallista, sillä markkinoilta on poistunut korkokaton myötä kalliit ja pienet rahoitusyhtiöt, jotka myönsivät lainaa ilman vakuuksia jopa satojen prosenttien korolla.

 

Lainan koroissa on kuitenkin suuria eroja, sillä myös pankkien tarjoamissa koroissa on suurta hajontaa. Kilpailua on tullut lisää erityisesti 5 000 - 20 000 euron pikalainoihin, kun ruotsalaiset ja norjalaiset digipankit ovat alkaneet kilpailemaan aktiivisesti suomalaisista asiakkaista.

 

Nettilaina on nopea lainatuote

Vakuudetonta nettilainaa tarjoavat kotimaiset pankit, rahoitusyhtiöt sekä ulkomaiset digipankit. Lainojen hinta on suurin ero eri luotonantajien välillä, sillä kaikki vakuudettomat lainat on nostettavissa nopeasti tilille. Kaikki vakuudettomat nettilainat on joustavia käyttää, sillä lainan käyttökohteen voi aina itse päättää.

 

Pikalainoja myydään eri nimillä pankeista riippuen. Osa voi mainostaa lainaa kulutusluottona, käyttöluottona, käyttölainana, lainana tai luottona. Yhteistä niille on se, että kaikki lainat on nostettavissa päivissä käyttöön ja niitä voidaan käyttää joustavasti mihin tahansa.

 

Lainojen maksuaika vaihtelee 1 - 15 vuoden välillä. Osa pankeista tarjoaa maksimissaan lainaan 10 vuoden maksuaikaa, toiset pankit tarjoavat jopa 12 - 15 maksuaikaa pikalainalle. 

 

Korko on suurin ero eri pikalainoissa

Kaikki pikalainat ovat lähtökohtaisesti ominaisuuksiltaan samoja, poislukien lainan kustannukset. Luotonantajat mainostavat omia lainatuotteita mielikuvilla joustavasta rahoitusvaihtoehdosta ja se pitää myös paikkansa. Se asia mitä mainoksessa ei sanota on, että kaikkien muiden kilpailijoiden vakuudettomat lainat tarjoavat samoja ominaisuuksia. Ainoana merkittävänä erona on kulut, jotka voivat vaihdella hyvin paljon eri pankeissa.

 

Koska pikalainojen nimelliskorko vaihtelee 4 - 20% välillä ja todellinen vuosikorko 5 - 38% välillä, kannattaa lainan hintaan kiinnittää erityistä huomiota. Osa luotonantajista paketoi lainan nimelliskoron alhaisemmaksi, mutta perii muita kustannuksia lainasta enemmän.

 

Pikalainojen vertailu paljastaa, mistä pankista löytyy edullisin lainatarjous. Kilpailuttamalla lainan korot kuluttaja varmistaa, että käyttöön otetaan edullisin saatavilla oleva rahoitus.

 

Vakuudetonta lainaa voidaan nostaa joustavasti

Nettilainan käyttö on hyvin joustavaa, sillä pankit eivät rajoita rahan käyttökohdetta vakuudettomassa lainassa. Yleisiä lainan käyttökohteita ovat ostokset, matkailu, remontti, laskujen maksu, sisustaminen ja kodinkoneiden hankinta.

 

Suurempia pikalainoja nostetaan myös lainojen yhdistelyyn, auton tai veneen hankintaan ja moottoripyörän ostoon. Koska lainan voi käyttää joustavasti, voidaan lainaa nostaa myös useampaan kuin yhteen käyttökohteeseen.

 

Pikalainan takaisinmaksu riippuu valitusta laina-ajasta. Lainatarjouksesta selviää pisin tarjottu laina-aika, joka on maksimissaan 15 vuotta. Pidempi maksuaika laskee kuukausierän suuruutta, mutta toisaalta nostaa lainan kokonaiskuluja.  Lainan voi aina maksaa etuajassa takaisin pankille.

 

Lainahakemus minuuteissa - tarjous heti

Vakuudettoman lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä, sillä pankit tekevät lainapäätöksen automaattisesti annetuilla tiedoilla. Ennen lopullista lainapäätöstä pankki tarkistaa, että ilmoitetut tulojen määrä ja muut tiedot pitävät paikkansa.

 

Lainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin, joten lainojen vertailu on nopeaa. Ensimmäiset lainatarjoukset lähetetään lainapalvelussa heti katsottavaksi, sillä moni pankki tekee automaattisen lainapäätöksen.

 

Lainasopimuksen voi allekirjoittaa heti, sillä tarjouksen yhteydessä lähetetään linkki allekirjoitusta varten. Lainasopimuksen voi allekirjoittaa sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla.

 

Rahat tilille jopa samana päivänä

Laina maksetaan tilille nopeimmillaan samana päivänä, kun lainasopimus on allekirjoitettu. Koska pankit vaativat usein ennen lainan maksua tilille nähtäväksi liitetietoina palkkatuloista todisteen, voi tämä käsittely viedä muutaman arkipäivän.

 

Kun lainasopimus on allekirjoitettu ja kaikki tarvittavat liitteet toimitettu pankille, maksetaan lainaraha tilille samana päivänä tai usein 1 - 2 arkipäivässä. Laina voidaan maksaa hakijan omalle pankkitilille.

 

Pikalainan kilpailutus kannattaa - myös kiireellisissä rahan tarpeessa 

Pikalainan korko on helppo vertailla, sillä vakuudettomien lainojen tarjouspyyntö voidaan keskittää Nordsekin lainapalvelulle. Tällöin kuluttaja voi saada yhdellä lainahakemuksella jopa yli 30 lainatarjousta vertailtavaksi.

Vertailussa on mukana pankit ja rahoitusyhtiöt, joten vertailun avulla saadaan tehtyä samalla kattava analyysi markkinoilla tarjolla olevista luotonantajista. Lainahakemuksen tiedot kannattaa täyttää huolella, sillä virheelliset tiedot voivat johtaa hylättyyn lainapäätökseen.

Sitä useampia lainatarjouksia saadaan mukaan vertailuun, sitä parempia korkotarjouksia voidaan saada pankeilta. Lainojen kilpailutus kannattaa tehdä kaikenkokoisiin lainoihin, sillä myös pienten pikalainojen hinnoissa on merkittäviä eroja.

 

Kuluttaja voi kilpailuttaa uudet luotot ja myös vanhat pikalainat. Jos lainaa haetaan vanhojen lainojen poismaksuun, voidaan lainatuotteeksi valita yhdistelylaina. Yhdistämällä pienet pikalainat yhdeksi lainaksi saadaan usein edullisempi korko, jolloin kuluja voidaan leikata koko laina-ajalta jopa tuhansia euroja.