lauantai 25.9.2021 | 08:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huhtikuun lopulla pelataan Nivalassa huippupesistä – Superpesiksen Sotkamo ja Kempele kohtaavat harjoitusottelussa

Mikko Tirkkonen
Ti 26.3.2019 klo 10:00

Nivalan uudelle kentälle on sovittu pelattavaksi kahden superpesisjoukkueen ottelu. Kempeleen Kiri ja Sotkamon Jymy saapuvat pelaamaan sarjakauteen valmistavan ottelun lauantaina 27. huhtikuuta.

Kirin joukkue nousi takaisin pääsarjaan viime kesän jälkeen, vierailtuaan ykköspesiksessä vain yhden kauden. Talven hallikauden SM-turnaus sujui joukkueen osalta loistavasti ja tuloksena oli kolmas sija. Sotkamon Jymy on superpesiksen kautta aikain menestynein joukkue. Seura on voittanut miesten superpesiksen mestaruuden kuusitoista kertaa ja mitaleja on kertynyt yhteensä 26 kappaletta.

Pääsarjatasoisten joukkueiden kohtaaminen on Nivalassa harvinaista ja tapahtuman järjestäminen onkin aloitettu jo hyvissä ajoin talvella. NiPen puheenjohtajan Heikki Kumpulan mukaan yleisöä odotetaan paikalle satoja.

– Tarkkaa määrää ei osaa ennustaa, koska tämän kaltaista ottelua ei Nivalassa ole ennen pelattu, Kumpula miettii.

Seuran puolelta tapahtuma vaatii paljon talkoolaisia ja tekemistä riittää kaikille. Nivala Pesiksen ja Nivalan Liikuntakeskuksen yhteistyöllä tulevat puitteet olemaan joukkueille ja yleisölle hyvät. Uuden pesäpallokentän vieressä sijaitseva liikuntakeskus tarjoaa muun muassa pelaajille tilat lämmitellä ottelua varten.

#