maanantai 27.1.2020 | 10:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tillamiina tallentaa tunnelman ja tunteet valokuviksi – "Tämä on sellainen työ, joka antaa enemmän kuin ottaa"

Kaikki alkoi Instagram-tilistä, nyt tuoreella yrittäjällä on oma valokuvausstudio

Sini Liikanen Nivala-lehti
To 8.8.2019 klo 12:00

Kellon lyödessä pykälään oven taakse kerääntynyt onnittelijajoukko astuu sisään. Nivalan uusi valokuvausliike on nyt virallisesti avattu.

Valokuvausstudio Tillamiinan takana häärii kymmenisen vuotta valokuvausta harrastanut Milla Kivioja. Valokuvaaja on aikaisemmalta tutkinnoltaan lähihoitaja, mutta päätyi nykyisen ammattinsa pariin lopetettuaan työt hoitoalalla.

– Pari vuotta sitten tutustuin kunnolla kameran manuaaliasetuksiin ja aloin opiskelemaan valokuvausta. Valokuvaaminen on vain aina tuntunut omalta jutulta, ja jotenkin harrastustoiminta laajeni yritystoiminnaksi, Kivioja nauraa.

Spontaani ja fiilistä seuraava. Sellainen uusi valokuvayrittäjä kertoo olevansa, ja toivoo samalla olevansa myös kuvaajana helposti lähestyttävä. Laadun lisäksi Kivioja hakee kuviinsa tunnetta ja tunnelmaa, minkä takia hän kuvaa mielellään ihmisiä. Lempikuvauskohteita ovat häät, lapset ja vauvat.

– Nämä kuvaukset eivät ole ehkä helpoimpia, sillä muuttuvia tilanteita on paljon. Näihin kuviin sisältyy kuitenkin paljon tunteita.

Tällä hetkellä valokuvaaja suorittaa vielä media-alan ja kuvallisen viestinnän opintoja Koulutuskeskus Jedun Ylivieskan toimipisteessä. Opintojen aikana Kivioja keskittyi yhä enemmän valokuvaukseen ja kysyntä kuvauksille kasvoi, joten oman valokuvausstudion perustaminen tuli ajankohtaiseksi. Toiminimen hän perusti marraskuussa ja oman liikkeen valmistelu alkoi huhti-toukokuussa.

– Minulla on ollut mahtavat tukiverkostot perustaessani valokuvausliikettä. Ystävien ja perheen lisäksi tukea on tullut myös kollegoilta, Kivioja kiittää ja jatkaa:

– Luon tässä samalla itselleni unelmien työpaikkaa. Valmistumisen jälkeen tavoitteena on jäädä päätoimiseksi valokuvaajaksi.

Valokuvausmaailma on toisenlainen kuin muutama vuosikymmen sitten. Kuka vain voi hankkia hyvät välineet ja ryhtyä kuvaamaan, joten erottuminen ja oman tyylin löytäminen on tärkeää. Suuri osa asiakkaista on löytänyt Tillamiinan alunperin Instagramin kautta, jonne Kivioja on jakanut ottamiaan valokuvia jo harrasteaikana.

Tuore yrittäjä on pyrkinyt päivittämään myös liikkeensä nykyaikaan. Perinteisen studiokuvauspisteen ja valokuvauspalvelujen lisäksi liikkeestä löytyy myös luonnonvalo -kuvauspiste, joka mahdollistaa esimerkiksi vastasyntyneiden kuvauksen. Kiviojan kuvailemin sanoin studion tunnelma on kotoisa, mutta nykyaikainen.

Avajaispäivä liikkeessä sujui vauhdikkaasti ja onnittelijoita riitti. Milla Kivioja kertoo olevansa todella onnellinen siitä, että yrittäjänä hän saa tehdä juuri sitä, mitä haluaa. Valokuvaajalla on vahva tunne siitä, että hän on oikealla alalla.

– Tämä on sellainen työ, joka antaa enemmän kuin ottaa. Joka ikisen kuvauskeikan jälkeen tulee sellainen kiitollinen olo siitä, että saan tehdä tätä, tuore yrittäjä tiivistää tunnelmansa.

Luon tässä samalla itselleni unelmien työpaikkaa. Valmistumisen jälkeen tavoitteena on jäädä päätoimiseksi valokuvaajaksi.

#