maanantai 27.1.2020 | 12:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aikuiset seurasivat Nivalassa suojatieliikennettä koulunaloitusaamuna

Nivala-lehti
Pe 9.8.2019 klo 11:10 [päivitetty pe 11:10]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Risto Puolimatka

Aurinkoisessa säässä ja pienillä liikennevirroilla aloitettiin koulutyö Nivalassa perjantaiaamuna. Kaksi vakuutusyhtiö LähiTapiolan työntekijää oli seuraamassa kevyttä liikennettä Kyösti Kallion koulun lähellä.

Liikenne kulki sujuvasti, pienet koululaiset käyttivät suojatietä Teinitien ja Ruojantien kulmassa. Ilahduttavan monella oli pyöräilykypärä päässä, enemmistöllä suorastaan.

Monet koululaiset ja aikuiset yhtä lailla ajoivat pyörällä suojatiellä, mikä on sinänsä sallittua, mutta tavanomaisella suojatiellä pyöräilijällä ei ole samaa suojaa kuin jalankulkijalla. Siitä huolimatta autoilijat tuntuivat antavan etuoikeuden pyöräilijöille.

LähiTapiola Pohjoisen alueella tempaus järjestettiin Oulussa, Kempeleessä, Pudasjärvellä, Muhoksella, Kalajoella ja Raahessa koulujen alkaessa 8.8. torstaina sekä Nivalassa perjantaina. Ylivieskassa ja Haapajärvellä tempaus on seuraavalla viikolla maanantaina ja keskiviikkona.

– Turvallinen koulutie kuuluu kaikille koululaisille. Autoilijoiden ja muiden tiellä liikkujien on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota koululaisiin, jotta koulumatka sujuisi hyvin, LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas kommentoi kampanjaa.

Myös poliisi on kertonut etukäteen, että se seuraa syyslukukauden alkupäiviä tehostetusti. Senkin erityistarkkailussa ovat suojatiet.

#