Täyden palvelun K-Rauta Nivala taitaa myös LVI-työt

K-Rauta Nivalasta on kasvanut vuosien varrella kaiken kattava rakentamisen tavaratalo, josta sekä ammattirakentajat että yksityisasiakkaat löytävät tarvitsemansa rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen tuotteet aina maalämpökoneista maaleihin ja puutarhamultaan. Reilut viisi vuotta sitten tehtyjen yrityskauppojen jälkeen myös LVI-urakointi- ja asennuspalvelut tulivat osaksi K-Rauta Nivalan monipuolista palvelumyyntiä.

K-Rauta Nivalalta ja LVI Reinikaiselta asiakas saa apua niin isoihin kuin pieniinkin rakennus- tai korjaustarpeisiin. WC-kalusteiden uusiminen, ilmalämpöpumpun korjaaminen tai koko kiinteistön lämmitysjärjestelmän päivittäminen hoituvat nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Kauppias Topias Reinikainen kertoo, että oma ammattilaisista koostuva kokenut LVI-tiimi on oivallinen lisä myymälöiden LVI-tuotemyyntiin.

– Asiakkaamme haluavat helppoa asiointia ja palvelua. Meillä on neljä toimipistettä ja kivijalkamyymälät Nivalassa, Haapajärvellä ja Reisjärvellä, joita LVI Reinikaisen urakointi-, asennus- ja huoltopalvelut täydentävät. Pystymme toimittamaan esimerkiksi niin kylpyhuoneet kuin peltikattoremontitkin avaimet käteen -tyyppisesti. Olemme Suomen ainoa K-Rauta, jolla on oma LVI-liike rautakaupan kyljessä.

– Kuluttaja-asiakkaille teemme paljon lämmitysjärjestelmäremontteja. Nyt kysytään maalämpöjärjestelmiä – vähän aikaa sitten oli ilmalämpöpumppujen buumi, kertoo kauppias Topias Reinikainen. K-Rauta Nivalan valikoimissa on kaikki tunnetuimmat merkit.

Rakennusliikkeiden, taloyhtiöiden, yhdistysten ja julkisorganisaatioiden lisäksi K-Rauta Nivala tarjoaa LVI-alan asiantuntijapalveluja ja tuotteita yksityisille kuluttaja-asiakkaille. Reinikainen kertoo, että tänä päivänä kuluttaja-asiakkaille tehdään paljon lämmitysjärjestelmä- ja käyttövesiremontteja, kuten myös pienempiä LVI-töitä hanan vaihtamisesta wc-pytyn asentamiseen. Tarvittaessa LVI-töitä voidaan toteuttaa vaikka Helsingissä tai Oulussa saakka hyvän ja ammattitaitoisen asennusverkoston avulla.

LVI-asentaja hallitsee niin lämpö-, vesi- kuin ilmastointijärjestelmien asennukset ja huollot. LVI Reinikaisen osaamiseen luottavat useat omakotiasujat, taloyhtiöt, ammattirakentajat kuin julkisyhteisötkin.

Nopeus ja hyvä palvelu valttikortteina

Vaikka rautakaupan ala on muuttunut viimeisinä vuosikymmeninä paljon: valikoimat ovat laajentuneet ja verkkokaupan osuus kasvaa, tärkeintä on edelleen hyvä asiakaspalvelu. K-Rauta Nivalan LVI-palveluketju kattaakin kokonaisuuden aina neuvonnasta suunnitteluun ja toteutukseen. Reinikainen rohkaisee remonttia suunnittelevan ottamaan rohkeasti yhteyttä omaan, paikalliseen K-Rautaan. Prosessi etenee sen jälkeen nopeasti – hyvin usein jo saman päivän aikana.

Vaikka iso osa LVI Reinikaisen asiakaskunnasta koostuu ammattirakentajista, on Tee-se-itse-asiakas K-Rauta Nivalalle yhtä tärkeä. – Meidän ihanneasiakkaamme on sellainen, joka tekee itse paljon.

– Moni tilanne vaatii myyjämme tai asentajamme käyntiä. Katsomme sen jälkeen yhdessä eri vaihtoehtoja, jotta voimme valita asiakkaan tarpeeseen ja budjettiin sopivan ratkaisun. Pystymme tarvittaessa tarjoamaan rahoitusta projekteihin K-Raudan remppatilin avulla. Samaa remppatiliä voi käyttää myös muihin meiltä tehtäviin hankintoihin. 30 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla voi hankkia ilmalämpöpumpun lisäksi vaikka puutarhamultaa tai sähköauton laturin.

Meidän kaikkien myyjien perusDNA:han kuuluu, että käymme asiakkaan kanssa prosessia läpi.

Reinikainen muistuttaa, että mitä enemmän asiakas kysyy neuvoja ja vinkkejä, sen paremmin he pystyvät häntä auttamaan. On hyvin tavallista, että ammattiasiakkaankin kanssa kerrataan projektien vaiheita.

– Meidän kaikkien myyjien perusDNA:han kuuluu, että käymme asiakkaan kanssa prosessia läpi, oli kyse sitten maalaamisesta, ilmanvaihtokoneen tai hanan vaihdosta. On ihan perusjuttu muistuttaa asiakasta eri työvaiheista ja miten ne kannattaa toteuttaa.

Paikallisuus ja joustavuus hyödyttävät asiakkaita

K-Rauta Nivala on aina ollut lähellä asiakasta ja tuntee heidän tarpeensa. Nivalan ja Haapajärven kivijalkamyymälöissä ja Reisjärven varastomyymälässä on tarjolla kaikki tunnetuimpien valmistajien ja tuotemerkkien tarvikkeet ja tuotteet, kuten myös K-Raudan yksinmyynnissä olevia malleja.

Ammattitaitoinen henkilökunta on ajan tasalla myös alan trendeistä ja uusista innovaatioista.

Energiatehokkuus ja kierrätys ovat tulevaisuuden juttuja.

– Energian hinta ja hinnanvaihtelut ovat tuoneet hyllyihimme muun muassa sähkönkulutusta laskevia tuotteita. Energiatehokkuus ja kierrätys ovat tulevaisuuden juttuja. K-Raudan sivuilta löytyy jo nyt hyvin infoa vettä säästävistä hanoista tai kierrätysmateriaaleista tehdyistä altaista. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden valita oikein jo nyt.

Kauppias Topias Reinikainen näkee, että K-ryhmään kuuluminen tuo Nivalan K-Raudallekin hyötyä. Ketjun kautta nivalalaisella rautakaupalla on käytössään laaja valtakunnallinen yhteistyökumppaniverkosto sekä Keskoon kuuluvan Onnisen LVI-alan ammattilaisille suunnattu tuotevalikoima.

– Poimimme niiden laajoista valikoimista hyllyihimme ne tuotteet, jotka toimivat meidän alueellamme. Se on sitä paikallisuutta ja joustavuutta, jota K-ryhmän kauppiasvetoinen yritys voi hyödyntää, kertoo Reinikainen ja jatkaa:

– Lähes merkkiä kuin merkkiä saadaan myymälöihimme. Autamme asiakasta tietenkin valitsemaan hänen remonttiinsa sopivan ratkaisun meidän kokemuksiimme, suosituksiimme, takuuasioihin ja muiden asiakkaiden käyttökokemuksiinkin perustuen.

Käy tutustumassa K-Rauta Nivalaan ja sen monipuoliseen valikoimaan verkossa.

K-Rauta Nivala

Hanketie 4, 85500 Nivala

Puh. 08 445 8500

www.k-rauta.fi/nivala

K-Rauta Nivala / Rauta Reinikainen Oy

Rauta Reinikainen Oy:n liikevaihto viimeisimmällä tilikaudella n. 10 M€

Yritys työllistää n. 18–19 henkeä, joista neljä on LVI-urakoinnin, asennusten ja huoltojen parissa.

Myymälät Nivalassa (K-Rauta Nivala), Haapajärvellä (K-Rauta Haapajärvi) ja Reisjärvellä (Lantmännen Agro Reisjärvi). Reisjärvellä sijaitsee myös LVI Reinikaisen varastomyymälä.