lauantai 28.3.2020 | 20:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka pohtii pääkirjoituksessaan, miksi Kukonahon tuulimyllyt saavat Nivalan kunnallispoliitikot kääntämään takkiaan

Ke 4.9.2019 klo 21:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kukonahon tuulivoimalat sallivasta yleiskaavasta on syntynyt erikoinen jälkipeli. Nivalan kaupunginvaltuuston hyväksymä kaava on pysynyt voimassa korkeinta hallinto-oikeutta myöten, mutta nyt se haluttaisiin perua kahden eri aloitteen voimin.

Lähialueen asukkaat perustelevat aloitettaan sillä, että valtapuolue Keskusta on muuttanut mielipiteensä, ja Keskusta omaa aloitettaan sillä, että voimayhtiö rakentaisi alueelle erilaisia voimaloita, kuin mistä puhutaan alkuperäisessä kaavassa.

Kaupunki pyysi Suomen Kuntaliitolta tukea, miten suhtautua kaavan uudelleenkäsittelyä vaativiin aloitteisiin. Kuntaliitto jyrähti vaatimuksille. Ei takkia käännetä poliittisten mielihalujen muuttuessa. Liiton mukaan kaavamuutoksella ei voi puuttua takautuvasti maankäyttöön eikä estää alueelle luvat saanutta tuulivoimahanketta.

Kuntaliitto sanoo myös, että jos tekniikan kehittyessä tuulimyllyt ovat erilaisia kuin kaavassa on mainittu, kaavamuutos olisi yksistään voimayhtiön asia.

Ei takkia käännetä poliittisten mielihalujen muuttuessa.

#