sunnuntai 9.8.2020 | 04:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Anna toivoa elämään -keräyksellä 166 kassillista ruokaa apua tarvitseville – "Lahjoitukset tuovat seurakunnan jouluavustukseen merkittävän lisän"

Elisa Kujala
Ke 4.12.2019 klo 13:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

– Ihmisten halu auttaa lähimmäisiä on suuri. Lahjoituksia on tullut todella paljon. Kampanja on odotettu, ja se koetaan tärkeäksi. Tämä on naapuriapua parhaimmillaan, sanoo keräysvastaava Helena Kujala.

Keräyksen idea on, että kaupassa kävijät voivat ostaa yhden tai useamman tuotteen ja lahjoittaa sen kaupoissa oleviin keräyspisteisiin. Lauantaina keräyspaikkoja olivat Halpa-Halli, K-Supermarket ja S-Market.

Kampanja on Kujalan mukaan hyvin ihmisten tiedossa.

– Tähän on helppo osallistua kauppareissulla ja lahjoitettavat tuotteet antaja saa itse valita. Nyt yritykset ja monet yhdistykset ovat löytäneet keräyksen ja lahjoituksena tuli isoja ostoskärryllisiä täynnä ruokaa.

Keräyksessä vapaaehtoisina toimijoina olleet Alli Aitto-oja ja Kaarina Pyykkönen totesivat kuudennen kerran toteutetun kampanjan olevan tuttu nivalalaisille.
Elisa Kujala

Myös yksityisten henkilöiden lahjoitukset ovat merkittäviä. Eräs lahjoittaja toi keräykseen 27 paria villasukkia.

Lahjoitukset jaetaan Nivalan seurakunnan diakoniatyön kautta joulun alla lapsiperheille ja yksinäisille ruoka-apua tarvitseville Nivalassa.

Seurakunnan diakoniatyö tuntee avun tarvitsijoiden tarpeen ja on toivonut keräykseen peruselintarvikkeita. Tämän toiveen lahjoittajat huomioivat hienosti. Niinpä ruokakassiin pakattiin monenlaisia kuivaelintarvikkeita.

K-supermarketin kauppias Martti Liuska lahjoitti ostoskärryllisen ruokatarvikkeita. - Osallistun mielelläni keräykseen ja olen huomannut, että asiakkaatkin ovat tässä hyvin mukana. Keräys on järjestetty hyvin, ja apu menee suoraan kohteeseen.
Elisa Kujala

Ruoka-avun tarve on seurakunnan diakonissa Marjut Parkkilan mukaan suuri.

– Avun tarvitsijoiden määrä tuntuu lisääntyvän vuosi vuodelta. On työttömyyttä, yksinäisyyttä ja sairautta. Nämä kaikki vaikuttavat ihmisten tulotasoon. Lahjoitukset tuovat seurakunnan jouluavustukseen merkittävän lisän, Parkkila sanoo.

Tänä vuonna keräys tuotti 166 ruokakassia, joista 30 oli yhden hengen talouteen tarkoitettuja tavallista pienempiä kasseja. Hygieniatuotteista tuli 41 erillistä kassia. Kaikki kassit pakattiin valmiiksi diakoniatyötä varten.

Anna toivoa elämään –keräys on Nivalan kokoomuksen ideoima hyväntekeväisyystempaus, joka toteutettiin yhdessä kauppaliikkeiden ja seurakunnan diakoniatyön kanssa. Kampanjaan osallistui 27 vapaaehtoista.

#