tiistai 26.5.2020 | 10:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka pääkirjoituksessaan: Kohti uutta ja parempaa vuotta

To 26.12.2019 klo 20:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tapana on toivottaa hyvää uutta vuotta. Inhimillinen toivotus heijastaa sitä, että tulevaisuudelta toivotaan hyvää, ehkä mennyttä aikaa parempaakin elämänkulkua.

Monenlaista hyvää on ollut vuonna 2019. On palkittu menestyneitä kansalaisia ja yrittäjiä. Kiitosta on saanut hyvä toiminta ja palkintoja tulevaisuuden toivot. Nivalan Aittoperällä ja koko Nivalassa odotetaan, että Pasi Ainasojan morsinko-kasvin sininen väri saavuttaa kaupallisen tuotannon. Herättäjäjuhlat olivat menestys.

Hieman synkkeneviä lukuja sen sijaan on osoittanut työllisyys vuoden loppua kohti. Työttömien määrä on vuoden viimeisten kuukausien aikana lisääntynyt niin viime kuukausista kuin viime vuodestakin.

On taitettu peistä kouluverkosta ja tuulivoimasta, erikseen ja yhdessäkin. Nivalan kouluverkon tulevaisuus ei ole helppo yhtälö rakentaa. Tuulivoimalla on kannattajansa ja vastustajansa.

Nivala-lehti toivottaa viisautta päättäjille – ja yhtä lailla omalle väelleenkin – ja hyvää, ehkä entistä parempaa vuotta 2020. Ollaan silloinkin ihmisiksi.

On taitettu

peistä kouluverkosta

ja tuulivoimasta.

#