sunnuntai 9.8.2020 | 05:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Nimipäivä: Veikko Löytynoja on rakennusmestari, jonka eläkepäivät kuluvat pikkuremontin teossa

Joni Leinonen
To 9.1.2020 klo 09:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

– Nimen valintaperusteita ja taustaa en suuremmin tunne, eikä suvustakaan löydy muita Veikko-nimisiä, Veikko Vilhelmi Löytynoja kertoo.

Veikko sai nimensä vuonna 1937 nimen ollessa ikäluokassa suosituimmillaan.

Hän asuu vaimonsa Annin kanssa Nivalan keskustan alueella, omassa asunnossaan. Perheeseen kuuluvat myös tyttö ja poika, kummatkin aikuisia ja asuvat Oulussa.

– Olen tykännyt asua tässä, talo on hyvällä paikalla, hyvät naapurit ja asioille on lyhyt matka, Veikko hymyilee.

– Harrastukseni ovat pitkälti kuntoiluun ja kunnossapitoon liittyviä. Talvisin on tullut hiihdeltyä ja kesäisin pyöräiltyä. Lisäksi olen ollut mukana talkootoiminnassa, viimeksi kesällä herättäjäjuhlien järjestelyissä.

Kouluja Veikko on käynyt Kalajoen rakennusammattienkoulussa eli silloisessa mieskotitalouskoulussa. Sen jälkeen hän kävi myös teknillisen kartanpiirtäjäkoulutuksen.

Työelämässä Veikko toimi rakennusmestarina monilla työmailla yksityisellä puolella etelässä ja ympäri Suomen, sitten Nivalassa sekä viimeisimpänä Nivalan silloisella kunnalla rakennustarkastajana.

Nykyään Veikko on jo eläkkeellä.

– Tekemisiin on aikaa reilusti, ja arkipäivisin tulee tehtyä pikkuremonttia ja vaimon kanssa pidettyä taloa siistinä. Lisäksi luen lehtiä, täytän ristikoita ja liikun. Sopivilla keleillä käymme kesämökillä.

Veikko pitää musiikista ja käy Anni-vaimon kanssa nuorisoseuran karaoke-illoissa.

– Suurempia tulevaisuuden suunnitelmia ei ole, aiomme asua tässä talossa niin kauan kuin pystytään. Jonkinlaisia lomamatkoja voisi ajatella, Veikko tuumaa.

– Kevät on ylivoimaisesti lempivuodenaikaani, rakentamiseen hyvä aika.

– Terveisiä kaikille eläkeläisille ja tutuille!

#