perjantai 5.6.2020 | 14:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Nivala-lehden päätoimittaja Risto Puolimatka sanailee pääkirjoituksessaan, otetaanko mummosta vaarin ja muuta huolen- ja yhteydenpitoa

Ke 1.4.2020 klo 19:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Eli vaarin ja mummun pitää ottaa vaarin tämän ajan vaatimuksista ja meidän muiden on syytä ottaa vaari ja mummu huomioon. Riskiryhmiin kuuluvien on syytä pysytellä muista erossa, mutta ei meidän muiden tule heitä hylätä eikä unohtaa.

Kuulin kauniin tarinan siitä, miten iäkäs leskiäiti puuhastelee mielellään kotona. Polttopuita, muita kotiaskareita, omissa oloissaan. Puuhat tuovat elämään sisältöä.

Mutta se kauneus tuli siitä, miten lapset ovat mukana. Käydään kaupassa ja kannetaan ruokakassi rappusille. Tehdään puutarhassa vaikkapa omenapuulle sen tarvitsema leikkaus. Ja siinä samalla ikkunasta vaihdetaan kuulumiset eli ollaan oikeasti lähellä mutta riittävän etäisyyden päässä.

Puhumattakaan nykyajan tekniikasta. WhatsAppilla on järjestetty isompiakin illanistujaisia, kukin kotonaan. Vanhat konkreettisesta kuvainnollisiksi muuttuneet sanonnat palaavat juurilleen: olla kuvassa mukana.

Eikä unohdeta liikuntaa. Nivala-lehden verkkosivuilla on hienot ohjeet, mitä pienelläkin imuroinnilla ja yhden polttopuun kantamisella voi saada aikaan.

Ollaan oikeasti lähellä mutta riittävän etäisyyden päässä.

#