keskiviikko 27.1.2021 | 14:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kirkot ja kapakat auki – Ruumiin ja sielun ravintoa on kesäkuussa tarjolla aiempaa vapaammin, kirjoittaa Risto Puolimatka pääkirjoituksessaan

Ti 19.5.2020 klo 19:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kesäkuun alku tuo uusia vapautuksia korona-arkeen samalla lailla niin valtakunnassa kuin Nivalassa. Ravintoa ja hengen ravintoa pääsee nauttimaan niin hengellisellä kuin maallisemmallakin puolella tähänastisia poikkeusaikoja vapaammin.

Valtioneuvosto linjasi juuri ennen Nivala-lehden menoa painoon, että ravintolat saavat anniskella kello 22:een saakka ja olla avoinna tunnin pidempään kesäkuun alusta lähtien. Ravintolapaikoista saa täyttää puolet ja asiakkaiden pitää istua. Terassilla on vapaampaa. Pintoja pitää pyyhkiä, käsienpesun pitää onnistua, eikä oireisena saa mennä paikalle.

Esimerkiksi Tuiskula aikoo avata pubin puolen, mutta yökerho odottaa vielä tarkempia linjauksia. Ravintola Myllypub avaa sekin ovensa kesäkuun alusta.

– Olen ollut elämäni ensimmäistä kertaa pakkolomalla, pääministerin ja presidentin määräyksestä, kuittaa ravintoloitsija Mikko Mäenpää.

Jo aiemmin on päätetty, että kirkkoihin voidaan ottaa jopa 500 sanankuulijaa, mutta turvaväliä täytyy olla metri, kaksi. Nivalan evankelisluterilaisen kirkon kyseessä tuo ohje tarkoittaa sitä, että kirkossa voi olla 120 henkeä.

Nauttikaamme vastuullisesti.

Ravintola-paikoista saa täyttää puolet.

#