tiistai 20.10.2020 | 08:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Tupalan nurkilla kerrataan kesän onnistumisia: Sini Liikaselle niitä ei paljon kertynyt, vaan tuloksena oli surkea kesä

To 13.8.2020 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kevätauringon alla rahvas oli väsynyt sairastamiseen, eikä edes kesäntulo lämmittänyt mieltä. Miten muka voisi onnistua viettämään hyvän kesän koronasta huolimatta? Turhat somepersoonat keksivät tähän kysymykseen vastauksen: kesän 2020 to do -listat.

Nyt syksyn kynnyksellä on oiva hetki tarkistaa, miten kesässä tuli onnistuttua.

Tehtävä 1: Lomaile. Tarviiko tähän edes vastata?

Tehtävä 2: Koita olla palamatta koko kesänä. Check! Ei vaan hetkinen. Pari viikkoa sitten käsivarsia kuumotti aikalailla ja punaisethan ne olivat. Elokuun ensimmäisen päivä pääsi yllättämään.

Tehtävä 3: Ui alasti. Sopiiko epäonnistumisen perusteluksi Pidisjärven yleinen uimaranta? Voi lapsi- ja vanhusparat, mitä olisitte voineet nähdä.

Tehtävä 4: Ui alasti kesäyössä. Sopiiko epäonnistumisen perusteluksi Pidisjärven yleinen uimaranta? Voi teini-ikäiset mopopojat, mitä olisittekaan voineet nähdä.

Tehtävä 5: Tee pitkä pyörälenkki. Kyllä! Liittyy tosin vahvasti kakkoskohdan lopputulemaan.

Tehtävä 6: Pidä festarit olohuoneessa. Yritetty. Nelonen esitti kesäkuussa Ruudun kautta artistien etäkeikkoja. Ennen Battle Beastin olkkarikeikkaa fiilis oli jopa huipussaan! Eihän kiellettyjä festariherkkuja tarvinnut piilottaa paidan alle ja musiikkia sai kuunnella niin isolla kuin halusi. Mutta kun keikka alkoi, olohuoneessa oli hiirenhiljaista ja ruudun toisella puolella heiluttiin kuin viimeistä päivää. Outo kokemus.

Tehtävä 7: Tee kukkaseppele. Kuka näitä oikeasti tekee? Ai, noh, Instagramin juhannuspostausten perusteella aika moni. Mutta allekirjoittanut ei vapaaehtoisesti laita päähänsä sellaista kirvalätsää (tai saati olisi osannut edes sellaista tehdä).

Tehtävä 8: Juokse sateessa. Mieluumminkin pyöräile siinä. Jok'ikinen päivä heinäkuussa ennen ja jälkeen työpäivän.

To do -listoilta löytyi paljon muutakin tekemistä, mutta mikä oli kesän lopputulema? Tulosten perusteella aika surkea. Rusketus jäi kalmankalpeaksi (lukuun ottamatta käsivarsia) heinäkuun sateiden takia, lomailemaan ei ehtinyt eikä uimassa tullut käytyä kertaakaan.

Onneksi on syksy, eikä kukaan pakota enää "kivoihin" kesätekemisiin.

#