keskiviikko 10.8.2022 | 13:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Nivala-lehden päätoimittaja Risto Puolimatka miettii pääkirjoituksessaan, onko hän utopisti, jos haluaa susiasian järjestykseen toisia kunnioittavalla keskustelulla

Ke 18.11.2020 klo 19:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ei ole helppo pieti keskustella susista. Omaa mielipidettä ei joko uskalla kertoa julkisesti tai sitten kerrotaan se niin räväkästi, että keskustelu tyrehtyy siihen.

Susikeskustelua vaivaa juuri se, että se ei ole keskustelua. Vastapuolilla – jos tässä huutelussa kaksi puolta riittää – on omat syvät poteronsa, joihin on linnoittauduttu ja niissä pysytään.

Sitä paitsi en ole varma, etteikö susilla tehtäisi täällä Nivalassa juuri nyt politiikkaa. Tehdäänkö?

Nivala-lehden yleisönosasto on avoin hyvälle keskustelulle. Tässä lehdessä keskustelussa ollaan jo hyvällä alulla, mutta voiko ymmärrystä ja toisen kuuntelua löytyä vielä lisää? Voisiko toisen näkemyksessä olla jotain hyvää?

Minun unelmani – vai onko se utopia? – on Suomi, jossa sudet liikkuvat erämaissa ja saalistavat sieltä ravintonsa. Samassa unelmassa lapset ja me muut saamme kulkea ulkona rauhassa ja pelkäämättä. Metsästäjät saalistavat koirat apunaan ja koirat saavat olla turvassa susilta. Löytyykö tähän keskusteluun toista osapuolta kunnioittavat eväät ja malli, jonka kaikki voisivat hyväksyä?

Sudet liikkuvat erämaissa ja saalistavat sieltä ravintonsa.

#