lauantai 6.3.2021 | 18:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Tupalan nurkilta annetaan vihje: Tilaa esiintyvä taiteilija keikalle kotiisi – Näin aikoina siitä on sekä huvia että hyötyä

Ke 30.12.2020 klo 07:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Järjestin osan joulustani sillä tavalla, kuin nyt on sekä muodikasta että järkevää. Ostamassani joululahjalaarissa oli yksi aineeton joululahja.

Tilasin läheisilleni – ja oikeasti kyllä itsellenikin, ei voi kiistää – puhallinseitsikon pienimuotoisen konsertin jouluaatoksi. Asiaan kuuluvasti näinä aikoina konsertti oli pihalla ja yleisö soittajista matkan päässä.

Kerroin yllätyksestäni etukäteen hyvälle ystävälleni, ammattiviulistille. Hän innostui asiasta valtavasti, vaikka ei ollut saapumassa jouluyleisön joukkoon. Hänen mielestään tämä on juuri sitä, mitä nyt pitäisi tehdä: tilaa ammattimuusikko tai useampi keikalle kotiisi, pieneen piiriin.

Valittelin hänelle, ettei ollut välttämättä helppo pieti. Esiintyjät piti tse kaivella, toki ammattilaisten hyvällä avulla ja joulumielellä, mutta kuitenkin. Ei ollut ilmoitusta lehdessä, että nyt olisi seitsikko tilattavissa yksityiseen konserttiin.

Viulistiystäväni myönsi, että asia on juuri niin. Pohdiskeli sitä, miksi artistin on vaikea myydä itseään ja omia palvelujaan, kun sitä ei ole sillä tavalla aiemmin tehnyt. Ja nyt jos koska sille olisi tarvetta: ihmisille iloa ja piristystä ja esiintyville taiteilijoille työtilaisuuksia.

Mutta se itse joululahjakonsertti. Nivalan Puhaltajien seitsikko esitti reilun vartin verran tuttuja ja tunnettuja, perinteisiä ja niitä kaikkein rakkaimpia joululauluja. Yleisön reaktioista päätellen joululahja oli onnistunut. Ja ennen kaikkea se oli yllätys, mikä sekin oli oikein mukava havaita.

Voin suositella. Sitä paitsi Nivalan Puhaltajista kerrottiin, että kyllä he saattaisivat toisenkin pienkeikan heittää.

Ja onhan meillä nivalalaisilla mistä valita, vaikka sitä en nyt osaa sanoa, kuinka olisivat saatavilla. Mutta kysykää, mitä vastaavat Wagner-sopraano Jenni Hietala, laulunopettaja, sopraano Kristiina Nietula, baritoni Esa Ruuttunen, harmonikkataiteilija Henna-Maija Vannemaa, lauluyhtye Sisters, Pisara-kuoro, kitaraduo Niko Hyyppä ja Antti Jokinen...

#