keskiviikko 23.6.2021 | 11:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivala sai lähes 120 000 euron tuen lasten ja nuorten harrastamisen kehittämiseen koulupäivän yhteyteen – Koululaiset ovat toivoneet muun muassa parkouria ja valokuvausta

Eetu Kupulisoja
Pe 4.6.2021 klo 10:49

Nivalan kaupunki on saanut rahoituksen Harrastamisen Nivalan malliin. Aluehallintovirasto on myöntänyt avustusta 119 000 euroa Nivalan kaupungin lasten ja nuorten harrastamisen kehittämiseen koulupäivän yhteyteen. Rahoitus kattaa 80 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista.

Avustuksen tarkoituksena on luoda malli ja toimivat yhteistyöverkostot, joiden avulla voidaan tarjota jokaiselle nivalalaisille perusopetuksen oppilaalle mahdollisuuden harrastaa itsensä valitsemaa ja itselleen mieluista harrastusta koulupäivän yhteydessä.

Avustus on saatu lukuvuodeksi 2021–2022, jolloin tarkoitus on tarjota erilaisia harrastuskerhoja lapsille ja nuorille. Tarjolla tulee olemaan erilaisia kädentaito-, liikunta-, musiikki- ja monitoimikerhoja.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että lasten ja nuorten toiveita on kuunneltu harrastustoimintaa suunniteltaessa. Esimerkiksi parkour ja valokuvaus ovat olleet toivottuja harrastuksia.

Avustuksella tuetaan koordinaattorin, kerhojen ohjaajien ja apuohjaajien palkkaamista ja jonkin verran myös materiaali- ja välinekustannuksia.

#