Paikallisuutiset

Makkaraperunoita, kebabia ja kananmunaa – Tällaisia ovat grillien klassikkoannokset Pietarsaaresta Nivalaan

Helppoa, nopeaa sekä ennen kaikkea halpaa ja tuhtia purtavaa. Sitä tarjoilee keskipohjalainen grillikulttuuri, jota värittävät isoruokaiset työmiehet firmapakuissaan ja hassusti nimetyt mättösetit. Tutustuimme paikallisiin kestosuosikkeihin perjantaina 22.9. ja maanantaina 9.10.

Polttomoottoreita ja punaista lihaa. Grillikierroksen alussa Kokkolan Autogrillin luukulla perjantaiaamupäivän valossa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Kello on 10.18, kun ensimmäinen asiakas kaartaa jo grillin luukulle. Valkoiseen henkilöautoon tilataan grillitoast. Viidellä ja puolella eurolla saa paahtoleivät, jahtisiivun sekä kananmunan ja juuston. Tuhti aamupala tai koruton pikalounas.

Paljon polttoainetta pienellä rahalla. Siihen tiivistyy kes

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä