Venäläinen ja ukrainalainen leipoivat yhteisen perunan – Taste of culture yhdistää eri kansallisuuksia
"Kaikki hukkaan heitettävän ruoan valmistamiseen tehty työ on turhaa” – Hävikkiviikko herättelee huomaamaan, paljonko ruokaa heitetään roskiin
Borssi ja varenyky maistuivat kansainvälisenä ravintolapäivänä Nivalassa: ”Kiinnostuneita tuli enemmän kuin osasimme ajatella”
Lähiruoka lisää työtä, kysyntää ja asiakkaita: ”Paikallisen raaka-aineen ja ruoan tuottaminen on tärkeää”
Makaroonivellistä kasvissosekeittoon – Miten kouluruoka on muuttunut 70 vuodessa, ja miksi nykyään nirsoillaan?
Nivalan lähiruokaringin toiminta hiipunut viime vuosina: ”Olisi mukavaa, jos Rekoon osallistuisi enemmän paikallisia tuottajia”
Nivalan maaseutunäyttelyssä nähdään kotimaisen elintarviketuotannon esiinmarssi ja keskustellaan huoltovarmuudesta
Sievin Korhosen koulun viidesluokkalainen Laura Pehkonen syö yleensä lautasen tyhjäksi: "Kouluruoka on hyvää, mutta kasvisruoka kamalaa."
Nivala-lehden lähikolumnisti Elise Pihlajaniemi tarttuu jouluruokaperinteisiin, joiden haluaa säilyvän – "On ihanaa tietää edes kerran vuodessa tarkasti, mitä ruokaa sitä laittaa (ja syö)"
Nivala-lehden lähikolumnisti Reijo Jussilainen antaa lähikolumnissaan tukensa kotimaiselle ruuantuotannolle – "On riipaisevaa lukea ja seurata uutisointia, missä koko ajan parjataan perusruokaa ja sen tuottajia"
Nivalan kouluihin on toivottu pizzaa, ranskalaisia ja hampurilaisia – Niitä saadaan mutta myös ravitsemuksellisesti hyvää ruokaa palkinnon arvoisesti
Oivallinen lintukoira Nivalan metsästysmaille löytyi Slovakiasta – Parturi–kampaaja Mari Honkalan karkeakarvainen slovakianseisoja Usko on parempi erällä kuin näyttelyssä
Pariston oikosulusta johtuvan tulipalon seuraukset voivat olla mittavat – Lue vinkit akku- ja paristopalon sammuttamisesta