Mikä on virtuaalinen luottokortti?

Virtuaalinen luottokortti on luottokortti digitaalisessa muodossa. Kortilla ostetaan tuotteita ja palveluita samaan tapaan kuin perinteisellä fyysisellä luottokortilla. Virtuaalinen luottokortti eroaa fyysisestä muovikortista siinä, että sitä ei ole olemassa fyysisessä muodossa, jota voisi pidellä kädessä. Sen sijaan virtuaalinen kortti on usein saatavilla esimerkiksi mobiilisovelluksen kautta ja sen tiedot, kuten kortin numero, voimassaoloaika ja turvakoodi, annetaan sähköisesti. On kuitenkin hyvä huomata, että nämä kaksi korttimuotoa eivät ole toisiaan poissulkevia, koska usein virtuaalinen luottokortti liitetään fyysiseen korttiin ja ne ovat käytössä samaan aikaan.

Turvallista maksamista sähköisesti

Virtuaalisen luottokortin käyttäminen maksuvälineenä on lähtökohtaisesti turvallista. Esimerkiksi käyttämällä virtuaalista korttia verkkokaupoissa voi mahdollisesti jossain tapauksissa välttää jakamasta luottokorttitietoja verkkokauppiaiden kanssa. Tämä vähentää riskiä korttitietojen päätymisestä vääriin käsiin, mikäli verkkosivu joutuisi tietomurron kohteeksi. Lisäksi fyysinen luottokortti voi aina hävitä lompakosta ja hävitessä korttitiedot ovat kaikkien luettavissa. Virtuaalinen luottokortti vähentää kortin katoamiseen liittyvää riskiä.

Lisätietoa virtuaalisesta kortista

Pääset tutustumaan tarkemmin virtuaalisen luottokortin ominaisuuksiin vierailemalla suomalaisen Alisa Pankin verkkosivuilla. Voit verkkosivujen kautta myös ottaa suoraan yhteyttä pankin asiakaspalveluun ja saada lisätietoa virtuaalisesta luottokortista ja sen hakemisesta.