Näin teet täydellisen pizzan pizzauunilla – Katso herkullinen pizzaresepti

Pizza on suosittu ruokalaji, josta ihmiset nauttivat kaikkialla maailmassa. Vaikka pizza on helppo tilata paikallisesta pizzeriasta, oman pizzan valmistaminen tyhjästä voi olla palkitseva kokemus ja hauskaa tekemistä koko perheelle.

Täydellisen pizzan valmistamiseen tarvitaan oikeat raaka-aineet, oikeat välineet ja oikea tekniikka. Yksi väline, joka voi auttaa täydellisen pizzan valmistamisessa, on pizzauuni.

Pizzauuni on suunniteltu nimenomaan pizzan valmistukseen, mutta sillä valmistuu lähes kaikki kesäherkut. Se eroaa tavallisesta uunista siinä, että siinä voidaan saavuttaa paljon korkeampia lämpötiloja, mikä on välttämätöntä rapean kuoren ja sulaneen juuston aikaansaamiseksi. Pizzauuneja on erimuotoisia ja -kokoisia, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen piirre: ne käyttävät korkeaa lämpöä pizzan kypsentämiseen nopeasti ja tasaisesti.

Yleisin pizzauunityyppi on puulämmitteinen uuni. Näissä uuneissa käytetään polttoaineena puuta, mikä luo ainutlaatuisen maun ja rakenteen, jota ei voi jäljitellä tavallisessa uunissa. Kun ne ovat kuumia, niissä voi valmistaa pizzan muutamassa minuutissa. Kotiin saa nykyään jopa alle 100 eurolla laadukkaan pizzauunin joka lämpenee pelleteillä tai kaasulla.

Pizzaresepti täydelliseen pizzaan

Täydellisen pizzan valmistaminen pizzauunissa edellyttää, että on käytettävä oikeanlaista taikinaa. Pizzataikinaan tarvitset:

n. 7 dl jauhoja

1 tl pikahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

n. 2 dl kädenlämpöistä vettä

Ohjeet:

1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola sekoituskulhossa. Sekoita hyvin.

2. Lisää kulhoon oliiviöljy ja lämmin vesi. Sekoita ainekset puulusikalla tai taikinakoukulla varustetulla sauvasekoittimella, kunnes taikina muodostuu.

3. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää hieman lisää jauhoja. Jos se on liian kuiva, lisää hieman vettä.

4. Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä se liinalla ja anna sen kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan tai kunnes se on kaksinkertaistunut.

5. Kun taikina on kohonnut, paina se alas ja vaivaa sitä minuutin tai kaksi, jotta ilmakuplat poistuvat.

Kun taikina on valmis, on aika valmistella täytteet. Tomaattikastike, juusto ja valitsemasi täytteet ovat perusainekset. Klassista Margherita-pizzaa varten tarvitset tomaattikastiketta, tuoretta mozzarellajuustoa ja tuoreita basilikanlehtiä. Lihanystävien pizzaan voit lisätä makkaraa, pepperonia ja pekonia. Jos haluat kasvisvaihtoehdon, lisää sieniä, paprikaa ja sipulia.

Nyt on aika koota pizza. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ja aseta se pizzalevylle, jolla pizza siirretään uuniin. Lisää tomaattikastike, juusto ja täytteet varoen, ettei pizzaa kuormiteta liikaa.

Liu'uta pizza pizzalevyn avulla pizzauuniin ja varmista, että se on uunin keskellä. Pizzauunissa pizza valmistuu jopa 60 sekunnissa, joten ole valppaana uunin luona. Pizza on valmis, kun kuori on kullanruskea ja juusto on sulanut ja kuplivaa.

Poista pizza uunista pizzalapio käyttäen ja siirrä se leikkuulaudalle. Anna pizzan jäähtyä hetki tai kaksi, ennen kuin viipaloit sen ja tarjoilet sen vieraillesi.

Pizzauunit ja muut välineet ulkoruokailuun löydät näppärästi Preeco.fi verkkokaupasta.