Näin valitset käytännöllisen ruokailuryhmän omaan kotiisi

Ruokailuryhmän valinnassa on tärkeää ottaa huomioon paitsi tila, myös perheesi tarpeet. Näiden vinkkien avulla osaat valita käytännöllisen ruokailuryhmän omaan kotiisi.

Valitse kotiisi käytännöllinen ruokailuryhmä

Jos keittiön tai ruokahuoneen uudistaminen on ajankohtaista, myös tilaan sopivan ja perheesi tarpeita vastaavan uuden ruokailuryhmän hankkiminen on todennäköisesti tarpeen. Oikean ruokailuryhmän valinta voi kuitenkin olla haastavaa.

Tyylikäs ja käytännöllinen ruokailuryhmä sopii sisustukseen ja on helppo puhdistaa. Ruokailuryhmä, jonka valinnassa on huomioitu kaikkien perheenjäsenten tarpeet, tekee arjesta mutkattomampaa.

Lapsiperheille sopiva ruokailuryhmä

Jos perheessäsi on pieniä lapsia, valitse materiaalit, jotka kestävät kulutusta ja ovat helppoja puhdistaa. Ruokailuryhmän tulisi olla pestävä ja kestää kosteutta ja tahroja. Tämä koskee sekä pöytää että tuoleja, varsinkin jos ne ovat pehmustettuja.

Pyöreä tai soikea ruokapöytä on lapsiperheeseen turvallisempi vaihtoehto, koska pöydässä ei ole teräviä kulmia, joihin lapset voivat törmätä. Toisaalta suorakulmainen pöytä on pyöreää pöytää vakaampi, eikä kaadu helposti.

Valitse selkänojalliset tuolit, joiden pinnojen väliin lapsen käsi tai jalka ei voi jäädä jumiin tai hanki erillinen lastentuoli. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata ruokapöydän ääreen sopivan lastentuolin esimerkiksi Kinderkraft-merkiltä. Lisäksi valikoimassa on useita erilaisia syöttötuoleja muun muassa Kikkaboo- ja Hauck-merkeiltä. Syöttötuoli on myös hyvä lahjaidea ensimmäisen vauvan saaneelle perheelle.

Pieniin tiloihin ja 1–2 hengen talouksille

Pienemmissä talouksissa on usein enemmän vaihtoehtoja valita juuri omaan tyyliin ja tarpeisiin sopiva ruokailuryhmä. Jos tila on rajallinen, harkitse pienempää pöytää ja 1–2 tuolia. Myös baaripöytä ja korkeat tuolit voivat olla hyvä vaihtoehto pieniin tiloihin tai esimerkiksi loma-asunnon keittiöön.

Pyöreä tai neliön muotoinen pöytä vie yleensä vähemmän tilaa kuin suorakaiteen muotoinen pöytä. Harkitse penkkejä tai jakkaroita, jotka voidaan säilyttää pöydän alla. Pöydän alla olevat hyllyt tai laatikot voivat tarjota lisää säilytystilaa pieneen keittiöön.

Jos ruokailutila on suurempi ja teillä käy säännöllisesti vieraita, voit valita 4–6 hengen ruokailuryhmän. Voit valita suuremman ja muunneltavan ruokailuryhmän myös silloin, jos ruokapöydän ääressä tehdään ruokailun lisäksi etätöitä.

Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät pöydän ja kahden tuolin muodostamat ruokailuryhmät esimerkiksi Halmar- ja Kalune Design -merkeiltä. Lisäksi valikoimassa on useita korkeampia pöytiä baarijakkaroilla varustettuna.

Riittävä ruokailutila senioreille

Ikäihmisten kalustevalinnoissa on tärkeää huomioida mukavuus ja esteettömyys. Senioreille pehmustetut istuimet voivat olla erityisen hyvä valinta. Käsinojalliset tuolit voivat auttaa nousemaan istuma-asennosta helpommin.

Pöydän ja tuolien tulee olla sopivan korkeita, jotta seniori voi istua ja nousta helposti. Huolehdi, että tuolit ja pöytä ovat vakaita ja turvallisia. Jos mahdollista, harkitse säädettäviä tuoleja ja pöytiä, joiden korkeutta voi tarvittaessa muuttaa.

Jos seniori käyttää esimerkiksi rollaattoria tai pyörätuolia, tilava istumatila ja esteetön pääsy pöydän ääreen tulee huomioida. Käytännöllisiä neljän hengen ruokailuryhmiä löydät Hobbyhall.fi-verkkokaupasta muun muassa Notio Living - ja Home4You-merkeiltä.

Ruokailuryhmä vaihteleviin tilanteisiin

Jos ruokailuryhmää käytetään monenlaisiin tarkoituksiin, kuten arkiruokailuun, juhliin, seurusteluun ja työskentelyyn, suunnittele tila niin, että ruokailuryhmää voi helposti muuttaa tilanteen mukaan. Käytä istuintyynyjä tai pöytäliinoja luomaan erilaista tunnelmaa. Harkitse valaistusta, jota voidaan säätää tarpeen mukaan erilaisiin tilanteisiin.

Valitse mukavat tuolit, jotka sopivat sekä ruokailuun että illanistujaisiin. Jos mahdollista, valitse tuoleja, jotka voi pinota säilytykseen ja helposti siirtää pöydän ympärille tarvittaessa.

Laajennettava pöytä mahdollistaa enemmän istumapaikkoja juhlatilanteissa, mutta pöydän voi muuttaa jälleen pienemmäksi arkikäyttöä varten. Jatkettavia ruokapöytiä löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupan (kannattaa myös tarkastaa erikoistarjoukset hyvien alennusten varalta) valikoimasta muun muassa Halmar- ja ADRK Furniture -merkeiltä.