Tallinna lasten kanssa: Pakkaa nämä mukaan pidemmälle reissulle

Jos vietät aikaa Tallinnassa lasten kanssa pidempään kuin viikonlopun, kannattaa kotoa ottaa mukaan tietyt lomailua helpottavat tarvikkeet.

Tarkista majoituspaikan varustelu etukäteen

Hotelliviikonloppu lasten kanssa Tallinnassa voi onnistua kevyemmälläkin pakkaamisella. Jos aiotte viipyä Tallinnassa pidempään, kannattaa mukaan otettaviin tavaroihin kiinnittää hieman enemmän huomiota.

Pidemmän reissun majoitus järjestyy yleensä edullisemmin AirBnB- tai huoneistohotellityyppisellä ratkaisulla. Vuokratussa asunnossa tai huoneistossa on useimmiten oma keittiö ja kylpyhuone, mutta varustelun taso vaihtelee kohteittain: asunnosta saattaa puuttua esimerkiksi potta, oikeankokoinen lasten pussilakana tai lapsille sopivat astiat. Tarkista majoituspaikan varustelu ennen lähtöä, niin pakkaaminen sujuu helpommin!

Onko lapsille vuodepaikat?

Jos matkustajina on pieniä lapsia, on olennaista selvittää, millaiset vuoteet majoituspaikassa on. Nukkumista varten voi olla tarpeen pakata mukaan sopiva lasten pussilakana, lakana ja tyynyliina sekä tarpeen vaatiessa kosteudenpitävä suojalakana.

Useimmissa vuokrakohteissa tai hotelleissa on lähtökohtaisesti sängyt vain aikuisille. Osassa majoituspaikoista vuodevaatteet eivät myöskään kuulu hintaan tai ne voi vuokrata erikseen vain aikuisten koossa.

Oma matkasänky saattaa olla tarpeellinen, jos matkustat vauvan tai taaperon kanssa. Muista ottaa myös matkasänkyyn sopiva lasten pussilakana ja peitto mukaan. Löydät Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta muun muassa Finlaysonin, Disneyn ja Tekstiilikompaniin lasten pussilakanat sekä Maxi Cosi-, Caretero- ja Hauck -merkkiset matkasängyt.

Keittiö ei ole välttämättä varusteltu lapsiperheitä ajatellen

Oma keittiö mahdollistaa ruoanlaiton majapaikassa ja pienentää siten matkakustannuksia. Asunnon keittiön varustelu ei kuitenkaan välttämättä vastaa kaikkia lapsiperheen tarpeita.

Jos matkustat vauvan tai alle kouluikäisen lapsen kanssa, kannattaa pakata mukaan ruokailuun tarvittavat välineet. Näitä ovat esimerkiksi ruokalappu, tuttipullo ja lasten aterimet. Voit tiedustella majoituspaikasta, onko huoneistossa syöttötuolia. Muista ottaa tarvittaessa mukaan myös ruokailuvälineiden ja tuttipullojen puhdistamiseen tarvittavat välineet.

Lasten vaatetus ja ajanvietto

Ota mukaan tarpeeksi säänmukaisia vaatteita. Suunnittele muutamia asukokonaisuuksia ja muista ottaa mukaan myös lasten sadevaatteet tarvittaessa. Jos suunnittelette uimista, pakkaa uimapuvut, pyyhkeet ja aurinkovoide.

Mikäli vietätte Tallinnassa useita päiviä tai viikkoja, on helpompaa pestä vaatteita välillä kuin pakata kymmeniä vaatekertoja mukaan. Selvitä, onko majoituspaikassa pyykinpesukonetta tai missä sijaitsee lähin pesula. Jos perheenjäsenillä on pesuaineallergiaa, pakkaa mukaan oma pyykinpesuaine.

Majoituspaikassa ei todennäköisesti ole kauheasti ajanvietettä, joten sellaista on myös tärkeää ottaa mukaan. Valitse leluja tai pelejä, jotka ovat monikäyttöisiä ja helppo pakata laukkuun. Esimerkiksi monipuoliset Montessori lelut tai erilaiset laatikossa kuljetettavat rakentelusarjat tai pelit ovat hyviä vaihtoehtoja. Matkalle tarvittavat vaatteet, lelut ja viihdykkeet voit tilata Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Muista pakata myös nämä

Tärkeiden matkustusasiakirjojen, avainten, lompakon, kameran ja puhelimen lisäksi voit ottaa mukaan myös tabletin. Sen avulla on kätevää etsiä tietoa Tallinnasta, tehdä matkasuunnitelmia tai antaa lasten välillä pelailla ikätasolleen sopivia pelejä. Tarkista liittymäsi tarjoamat mahdollisuudet käyttää nettiä ulkomailla tai hyödynnä paikallisia, avoimia WiFi-verkkoja. Muista ottaa puhelimen, tabletin ja mahdollisten muiden laitteiden laturit mukaan.

Vauvoille ja taaperoille pitää pakata mukaan vaippoja. Hammasharjat, hammastahna, saippua ja muut päivittäiset hygieniatarvikkeet sekä lääkkeet tulee myös pakata mukaan. Voit varmistaa majoituspaikasta, onko huoneistossa potta. Kokoontaitettavan hoitoalustan voi ottaa mukaan matkalaukkuun.

Sopivan kokoisten matkalaukkujen lisäksi mukaan kannattaa ottaa ainakin yksi reppu. Reppuun voit pakata päiväretken eväät ja muut tarvikkeet lähtiessänne vierailemaan Tallinnan eri kohteissa. Matkalaukkujen pakkaamista ja tavaroiden purkamista helpottavat laukun järjestelijät. Erilaiset reput, matkalaukut, laukun järjestelijät ja muut matkantekoon tarvittavat välineet voit tilata helposti Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta. Toivotamme hauskaa lomaa Tallinnassa!