maanantai 24.2.2020 | 05:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatkan pääkirjoitus: Nivala tekee kuntataloutta vähenevän väen paineissa

Nivala-lehti
Ke 30.10.2019 klo 21:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kaupunki on tehnyt taloussuunnitelmansa niukkuudessa: raha on rajallinen voimavara ja nivalalaisia ei tunnu syntyvän eikä tulevan nykyistä enempää, ennusteiden valossa päin vastoin.

Tästä kaikesta huolimatta Nivalan kaupunki on tekemässä ylijäämäisen budjetin. Veroprosentit säilyvät ennallaan jos kohta korkeina.

Naapurikaupunki Ylivieskassa kuntaveroprosentti oli jo talousjohtajan esityksessä nousemassa, mutta kaupunginhallitus torppasi aikeen. Imago ei sitä kestä, kuuluu selitys. Kestääkö talous?

Nivalan lähivuosien taloussuunnitelmassa on varattu rahaa sekä siihen, että tänne houkuteltaisiin uutta väkeä, että uusien nivalalaisten syntymiseen ja hyvinvointiin. Nivalan kaupunki haluaa, että tulevaisuuteen uskallettaisiin luottaa ja perheitä perustaa. Hyvää oloa pyritään lisäämään ja pahaa oloa estämään.

Mistä löytyy Nivalalle se viisastenkivi, joka tuo tänne lisää väkeä? Millä kannustetaan perheitä tekemään lapsia? Mikä saa ihmisen muuttamaan takaisin synnyinseuduilleen tai tulemaan uudeksi nivalalaiseksi aikuisena, perustamaan kotinsa kokonaan uudelle paikkakunnalle?

Nivalan kaupunki haluaa, että tulevaisuuteen uskallettaisiin luottaa.

#