maanantai 21.9.2020 | 00:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Päätoimittaja Tupalan nurkilta: Kuka uskaltaa pysäköidä Nivalan kirjaston upouusille parkkipaikoille ja kuka uskaltaa kirjoittaa siitä ja muista mieltä askarruttavista asioista?

To 31.10.2019 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivala-lehti saa välillä yhteydenottoja, joissa toivotaan jutuntekoa lukijaa askarruttavasta aiheesta. Puran tässä yhden aiheen.

Lukija otti yhteyttä ja toivoi lehtijuttua siitä, miten kirjaston kupeeseen on nyt teossa vaaralliset parkkipaikat. Lukijaa arvelutti vinoparkkeerauksessa etenkin se, että jos oman auton oikealle puolelle pysäköi iso auto, jonka taakse ei näe, ja itse pitäisi peruuttaa pois pysäköintipaikalta ajokaistalle, siinä saattavat pellit rytistä. Uskaltaako siihen pysäköidäkään.

– Moni on sanonut, että en varmasti pysäköi tuohon. Pitää ruveta jättämään kaupan pihalle ja harrastamaan hyötyliikuntaa, hän jatkoi.

Tässä on viime aikoina tullut yhteydenottoja Kuoppasillan lähelle lasketuista kalaverkoista, opiskelijoiden tupakanpoltosta ja tumpeista ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tavasta hoitaa heikossa asemassa olevien ihmisten asioita. Olen vastannut moneen jutuntekopyyntöön, että lukija on sellaisella asialla, että hän on itse siinä paras asiantuntija.

Tällaisessa tapauksessa kehotan kirjoittamaan yleisönosastoon, mutta valitettavan usein se jää. Perustellaan sillä, ettei osata kirjoittaa tai sanotaan suoremmin ettei haluta kirjoittaa, koska siitä tulee kuitenkin p---aa niskaan.

Tällainen oli arvioi tuossa kirjaston pysäköintiasiassakin. Ajattelin kuitenkin nostaa asian esille tässä Tupalan nurkilla – ja nimen omaan esimerkkinä siitä, että tällainen olisi paras mahdollinen mielipide yleisönosastoon.

En minä nyt sitä sano, että jättäisin lukijalta tulleet juttutoiveet huomiotta siksi, että tulisi kuraa päälle. Kun sitä nimittäin ei pääsääntöisesti tule. Välillä joskus aivan oikeasti tuskailen, mitä tähän lehteen oikein pitäisi painaa, että siitä tulisi palautetta.

Itse olen saanut viime aikoina oikein mukavaa palautetta, viimemmäksi tuulivoimakirjoittelusta ja Malilan kouluasiasta. Se on nimittäin parasta, mitä lehdentekijä voi saada: asiallista ja myös kriittistä palautetta. Silloin voi arvella tehneensä jotain oikein.

#