perjantai 29.5.2020 | 03:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Maanantai on veropäivä. Nivala-lehti kertoo aamusta lähtien, ketkä tienasivat parhaiten ja maksoivat eniten veroja.

Su 3.11.2019 klo 06:00 | päivitetty ma 10:26

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivala-lehti aloittaa veropäivän verkossa maanantaina heti kello kahdeksan jälkeen. Silloin tiedotusvälineet saavat julkaistavakseen listat maassa hyvin ansainneista.

Perinteisesti pienemmillä paikkakunnilla verokuningas tai -kuningatar on paikkakunnan apteekkari. Näin Nivalassakin: kulloinenkin apteekkari on ollut kärjessä tai kärjen tuntumassa vuodesta toiseen. Nivalalaisia ei ole totuttu näkemään Pohjois-Pohjanmaan suurituloisimpien listan kärkipäässä, mutta vuosi sitten oltiin jo poikkeuksellisen lähellä.

Viime vuoden marraskuussa tuli julki, että maakunnan 25. suurituloisin ja samalla suurituloisin nainen oli Nivalan tulokärkeen noussut yrittäjä, monen hallituksen jäsen ja luokanopettaja Kaisa Pihlajaniemi. Hänen verotettavat tulonsa vuodelta 2017 olivat 1,3 miljoonaa euroa. Summasta suurin osa tuli siitä, että hän myi päiväkotinsa Pilke päiväkodeille.

Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan suurituloisimmat löytyvät Nivala-lehden verkosta. Aamun aikana on tarkoitus myös listata yhteisesti maakunnan kuntien ja seurakuntien johtajien tulot ja verot ja tarkastella, löytyykö nivalalaisia kaikkein suurituloisimpien joukosta.

#