maanantai 28.9.2020 | 15:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka ihmettelee Nivala-lehden pääkirjoituksessa, mikä ajaa Nivalan luottamushenkilöt nokkapokkaan Haapaveden kanssa

Ke 6.11.2019 klo 21:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan johtavat luottamushenkilöt eivät nyt liene korkeassa kurssissa naapurissa Haapavedellä. Viime aikoina Nivalan suunnasta on lyöty kapuloita Haapaveden kaupungin vankkurien rattaisiin.

On huomiota herättävää, että kyseessä eivät ole johtavat viranhaltijat vaan juuri luottamushenkilöiden johtava elin eli kaupunginhallitus. Aiheellinen kysymys on, eikö viranhaltijoilla ja luottamusmiehillä ole keskusteluyhteyttä vai haluaako luottamuspuoli näpäyttää viranhaltijoita, kun kaupunginhallituksessa on nyt kerta toisensa jälkeen kaadettu esittelijän eli johtavan viranhaltijan esitys.

On ollut vanha herrasmiessopimus naapurien kanssa, että kunnan rajan yli ei houkutella oppilaita maksamalla koulukyydit. Se lapsi näyttää menneen pesuveden mukana, kun vatjusjärvisiä houkutellaan Malilaan, jos Haapavesi lakkauttaa Vatjusjärven koulun.

Nivalan kaupunginhallitus vastustaa Haapaveden tuulivoimaloita? Miksi? Mitä vastustuksella saadaan aikaan? Ei myllyjen kaatoa vaan pahaa verta.

Nivalassa on kyllä aiemmin tunnettu sanonta, että haapavetisten kanssa ei kannata tapella.

Haapavetisten kanssa ei kannata tapella.

#