perjantai 29.5.2020 | 03:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivala-Seura hakee vuoden aikana merkittäviin tekoihin yltänyttä nivalalaista. Ilmianna ehdokkaasi marraskuun puoliväliin mennessä. Vuoden nivalalaiseksi voi tulla kuka tahansa meistä. Viime vuonna se oli voimanostaja Julianna Löllö.

Risto Puolimatka
Ke 6.11.2019 klo 13:45 | päivitetty ke 13:51

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kotiseutuyhdistys Nivala-Seura hakee ehdokkaita vuoden nivalalaiseksi. Tai kuten seura värikkäästi ilmaisee: ilmianna ehdokkaasi.

Tunnustuksen voi saada henkilö, joka on erityisesti kuluvan vuoden aikana tuonut kotiseutuaan myönteisesti esille. Valinnan tekee Nivala-Seuran johtokunta ja se julkistetaan itsenäisyyspäivän juhlassa.

– Se on kunnianosoitus, jonka kuka tahansa meistä voi saada eikä se ole sidottu mihinkään asemaan. Vuoden nivalalainen on ihminen, joka on tehnyt kotiseutuaan tunnetuksi hyvällä tavalla, sanoo Nivala-Seuran toiminnanjohtaja Hanna Järviluoma.

Vuoden nivalalainen on valittu 28 kertaa. Heidän joukossaan on muun muassa kulttuurin ja urheilun menestyjiä, TV:stä tuttuja, järjestö- ja kyläaktiiveja, vaikuttajia ja päättäjiä.

Tällä vuosikymmenellä Vuoden nivalalaisen tittelin ovat saaneet opettaja ja taiteilija Riitta Latvala-Erkkilä, SM-maastojuoksujen vastuuhenkilö Jaana Ojala, Maliskylän virkistysalueen tekijä Eero Karhu, hiihtäjä Lauri Gummerus, parapyöräilyn MM-mitalisti Teppo Polvi, järjestö- ja talkooaktiivi Teuvo Pirttimaa, maitopurkin kyljestä tutut tuottajat Marja ja Pekka Mönkkönen, ilmakuvaaja Jari Jyrkkä ja vuodelta 2018 voimanostaja Julianna Löllö.

Nivala-Seura toivoo perusteltuja ehdotuksia seuran johtokunnan jäsenille tai toiminnanjohtajalle (hanna.jarviluoma@nivalaseura.fi ja puhelin 044 7439 212) marraskuun puoliväliin mennessä.

#