lauantai 19.9.2020 | 12:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jalkapallohuumaa ja unohtumattomia kokemuksia – FC-92:n poikajuniorit jakoivat käsiohjelmia ja Suomen lippuja historiallisen Liechtenstein-ottelun katsojille

Teemu Isoaho
Ma 18.11.2019 klo 13:33 | päivitetty ma 13:34

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kun lokakuussa selvisi, että Suomella olisi mahdollisuus ratkaista paikka EM-kisoihin kotikentällä, niin Palloliitto antoi juniorijoukkueille mahdollisuuden hakea tuohon merkittävään Liechtenstein-otteluun töihin. Kauan ei tarvinnut FC-92:n poikien ja valmentajan miettiä hakemuksen jättämistä tällaisen mahdollisuuden auetessa eteen.

Ja niinhän siinä kävi, että pari viikkoa ennen ottelua sai valmentaja soiton joukkueen valinnasta, josta alkoi kisareissun suunnittelu.

Perjantaiaamusta lähti viiden auton kolonna kohti Helsinkiä. Autot olivat lastattu kuljettajien lisäksi täyteen innokkaita junioreita 05-06 -syntyneiden poikien joukkueesta. Joukkue sai reissulle yrittäjiltä hieman tukea, jolla joukkue ruokaili menomatkalla. Jo menomatkan pysähdyksillä kävi selväksi miten paljon tämä päivä ja jalkapallo yhdistää suomalaisia.

Perille saavuttuaan joukkue suuntasi odottaessaan yhteyshenkilöä tapahtumatorille stadionin viereen. Hetken kuluttua pojilla olikin tekonurmella jo omat pelit pystyssä, ja pojat puhkuivat intoa huomattuaan olevansa Huuhkajien My Storyssa sosiaalisessa mediassa. Pelit eivät kuitenkaan voineet jatkua, sillä Palloliiton yhteyshenkilö oli valmiina opastamaan poikia tehtäväänsä, joka oli käsiohjelmien ja Suomen lippujen jakaminen katsojille.

Työtehtävän jälkeen oli aika valmistautua päivän otteluun. Ottelun alussa tunnelma oli stadionilla noussut jo poikkeuksellisen vahvaksi. Ihme se ei ollut, sillä oltiin kuitenkin suomalaisen urheilun historiallisissa hetkissä, sillä voitto ennakkoon heikommasta Liechtensteinista toisi paikan kesän 2020 EM-kisoihin.

Ottelu eteni täysin Suomen hallinnassa, mutta vasta 2-0 -maalin jälkeen huomasi, kuinka täydellisesti se purki kaiken paineen tuosta himoitusta kisapaikasta. Tuon maalin jälkeen koko stadion juhli ja ylisti Suomen joukkuetta seisaallaan loppuun asti. Tunnelma vain kasvoi Teemu Pukin tehdessä 3-0 -maalin ja tuossa vaiheessa oli selvää, että Suomi tekee historiaa. Ylistyslaulut valmentajalle ja joukkueelle vain yltyivät ja tunnelma nousi.

Vaikka järjestäjät yrittivät muistuttaa kentälle menon kielloista, niin loppu vihellyksen kuuluessa onnelliset fanit rynnivät juhlimaan suomalaisen jalkapallohistorian suurinta onnistumista spontaanisti.

Riemua oli myös katsomot täynnä ja useamman futisfanin ilme oli häkeltynyt ja onnen kyyneleet valuivat poskilta. Kenttä oli täynnä aikuisia ja pieniä lapsia, jotka juhlivat antaumuksella suurta voittoa. Tuohon juhlaan yhtyivät myös pojat ja kohta oli stadionin nurmella pienpelit pystyssä. Osa faneista näytti ottavan voitokkaan stadionin kumirouhetta purkkiin myöhempää muistelua varten.

Tästä jatkoimme Mäntsälään leirimajoitukseen omakotitalon lattialla, josta jatkoimme aamusta kohti Nivalaa. Huikea kisareissu ja poikkeuksellinen mahdollisuus olla mukana suomalaisen jalkapallon historiassa jättivät unohtumattoman kokemuksen paikalla olleeseen FC-92:n väkeen.

Pojat sanoivat reissun olleen paras kokemus koskaan ja reissun arviointi olikin 5/5. Nyt elämme jalkapalloa Huuhkajien johdolla entistä suuremmalla sydämellä ja luultavasti myös innokkaita harrastajia on tämän voiton myötä lisääntyvästi. OI SUOMI ON!

#