sunnuntai 9.8.2020 | 04:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joululahjavalvojaiset kuljettavat kohti joulua – Jokilatvan opistossa tehtiin koristeita ja jouluisia ideoita kierrätysperiaatetta unohtamatta

Tuovi Pulkkanen
Ti 10.12.2019 klo 16:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jokilatvan opiston salissa Kerttulassa soi joululaulut, tuoksuu glögi ja pöytien ympärillä käy iloinen hyörinä. Joululahjavalvojaisissa päästään joulun tunnelmaan ja opitaan monta uutta niksiä askartelemiseen ja käsillä tekemiseen.

Ohjaaja Anni Laulumaa-Peräaho kertoo, että joululahjavalvojaisia on pidetty aiemminkin, mutta nyt se muutaman vuoden jälkeen otettiin taas kurssikalenteriin mukaan.

– Suunnittelimme tekemisen niin, että työt saataisiin illan aikana valmiiksi tai ainakin idea selville. Tekemisessä on myös sopivasti haastetta. Osallistujien on mahdollista myös kiertää eri pisteissä ja toteuttaa niin monta ideaa kuin ehtii. Olemme halunneet hyödyntää myös kierrätysajatusta ja teemme esimerkiksi enkeleitä vanhoista kirjoista ja joulupalloja vanhoista ylijääneistä tapettirullista ja -paloista.

Vanhat kirjat taitellaan enkeleiksi ja tapetinjämät erilaiksi joulukoristeiksi.
Tuovi Pulkkanen

Laulumaa-Peräaho opastaa enkeleiden ja joulupallojen tekemistä, virkkausta ja makrameeta, Natalia Pikkarainen pyörittää korttipajaa ja Pirjo Tölli opastaa huovuttamisessa ja ompelemisessa.

Marika Nivala askartelee tyttäriensä Veeran ja Eerikan kanssa joulupalloja ja kertoo, että he eivät ole kovin usein osallistuneet kursseille, mutta nyt mukaan tultiin, kun kaikki pääsivät samalle kurssille tekemään joulukoristeita yhdessä.

– Emme kotona juurikaan askartele yhdessä, jokainen tekee omia juttujaan ja Eerika meistä varmaankin askartelee eniten. Tämä on ihan kiva kokemus, Marika Nivala sanoo.

Löytynojan ompelevien tyttärien seuraksi lähti joululahjavalvojaisiin isä. Lahjakasseja syntyi illan aikana Elisen ja Sennin käsistä useampi.
Tuovi Pulkkanen

Päivi Uusivirta ja Maija Jokitalo pyörittelevät paperia koristeiden muotoon ja toteavat, että eivät he mitään askartelijoita ole.

– Tykkään kyllä esimerkiksi verhoilusta, mutta en ole koskaan oikein askarrellut. Silti olen oikein tyytyväinen, että tulin mukaan. Voihan olla, että tästä saa jonkin kipinän tähänkin puoleen, Jokitalo pohtii.

Uusivirta jatkaa, että on hienoa päästä kokeilemaan ja näkemään erilaisia ideoita yhden illan aikana.

– Tämä tuntuu mukavalta tekemiseltä ja tässä pääsee jo joulun tunnelmaan.

Iina ja Kaija Pihlajaniemi askartelevat paljon yhdessä myös kotona. Mummolla on aina jotain ideoita, joita kokeillaan.
Tuovi Pulkkanen

#