sunnuntai 9.8.2020 | 06:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan Teollisuuskylän toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa saateltiin eläkkeelle polkupyörällä, ksylofonilla ja dreijalla – Evästyksenä oli järjestää juhlat ilman pönötystä ja kiitoksena uhkaus lahjoittaa sukulaisille vinoja savikuppeja

Risto Puolimatka
To 12.12.2019 klo 14:40 | päivitetty to 14:43

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan Teollisuuskylän toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa sai ukaasin keskiviikolle: työmaalle ei ole aamulla tulemista. Siinä ei ollut sen kummempaa dramatiikkaa kuin se, että työkaverit saivat rauhassa valmistella Liinamaan läksiäisiä, joita vietettiin Nihakin tiloissa Pajatiellä sitten iltapäivällä. Sitä ennen juhlakalu oli käyty noutamassa kotoa limusiinikyydillä.

– Ohje oli, että pönötystä ei sallita, kertoi läksiäisten aluksi tervehdyssanat lausunut Teollisuuskylä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho.

Eikä isommin pönöteltykään. Pidettiin leppoisia puheita ja muisteluksia, jaettiin lahjoja. Kiiteltiin puolin ja toisin. Työnantajayhteisön eli Teollisuuskylän ja Nivalan kaupunkikonsernin lahjalista oli lyhyt mutta iso: polkupyörä, dreija, ksylofoni ja pakka kankaita.

– Minä rupian dreijaamaan vinoja kuppeja, joita koko suku saa lahjaksi. Varokaa vain! uhkasi lahjan saaja.

Polkupyörästään Liinamaa totesi, että tuota ei ainakaan varasteta. Pyörän rungossa on kaikkien Nivalan kaupunkikonsernin toimijoiden logot.

Ksylofoni oli mieluinen lahja. Soittotaitokaan ei jää eläkepäivien varaan, sillä Liinamaan taidon taustalla on jo nuorena alkanut pianonsoittoharrastus. Kankaiden arveltiin vielä näkyvän Nivalan kylänraitilla Kaisa Liinamaan ja puolisonsa Paavo Liinamaan päällä.

Kiitospuheessaan Kaisa Liinamaa nosti esille joukon merkittäviä asioita Nivalan Teollisuuskylän toiminnasta. Niitä ovat yhteistyö, päätöksenteon nopeus ja kansainvälistyminen.

– Jos me mökitytään tänne, me ei nähdä, minne tämä maailma menee, Liinamaa sanoi ja huomautti, että kansainvälistyminen on Teollisuuskylällä jo hyvässä vauhdissa.

Hän kehui Teollisuuskylän yhtiömallia. Kun päätöksenteko ei ole kiinni kunnallisesta byrokratiasta, päätökset syntyvät tarvittaessa nopeastikin.

– Puhelimessa per heti ja jos ei niin kiire niin seuraavaksi päiväksi, Liinamaa sanoi.

Yhtenä esimerkkinä hän piti Best Glassin uuden hallin tekoa. Hallille oli periaatteessa hyvää tilaa, mutta paikalla sattui menemään tie. Liinamaa kehui, että yhteistyössä asia ratkaistiin viikossa: tie linjattiin uusiksi ja hallin teko pantiin alulle.

– Nivalan Teollisuuskylä ei ole kiinteistöyhtiö, vaan se on kehitysyhtiö. Meidän tehtävämme on auttaa yrityksiä eteen päin. Vastaavaa yhteistyötä ei löydy lähialueilta, Liinamaa sanoi.

Tilaisuuteen oli pitänyt saada myös yllätys. Sitä järjestäjät tuskailivat, että ei oltu helpon edessä, sillä Liinamaalla on aiemmin ollut tapana tietää yllätykset etukäteen. Nyt ilmeisesti onnistuttiin: mainostoimistoyrittäjä Hannu Hartikainen esitti kuvasarjan, joka kertoi yhteisestä laskuvarjohyppyharrastuksesta.

– Kaisa on ollut aina vähän räväkämpi nainen, Hartikainen summasi.

Yrittäjän puheenvuoron tilaisuudessa käytti Champion Doorin hallituksen puheenjohtaja Pekka Hosio, joka kiitti tuesta, jonka Champion Door on saanut maailmanvalloitukseen. Kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu huomautti, että Teollisuuskylän rooli kaupungin kehittämisessä on merkittävä. Uusi toimitusjohtaja Harri Poranen kiitti Liinamaata hyvin sujuneesta siirtymäkaudesta ja ojensi hänelle Keskuskauppakamarin kultaisen elämäntyömerkin. Teollisuuskylän projektisihteeri Mirja Jaakola hauskutti yleisöä joulurunolla, jossa luvattiin, että joulua ei valmistella, osteta lahjoja eikä etenkään syödä – mutta ehkä kaikkea sitten kuitenkin ihan vähän...

Eläkkeelle läksiäisissä esiintyi tuttuun tapaan varmalla otteella Duo Vivace eli Emilia Jurvelin ja Hilla Savolainen. Ohjelma alkoi ja loppui Abballa, alkuun Lay All Your Love on Me eli panepa minuun koko rakkautesi ja lopuksi Dancing Queen, jolle löytyy käännöksiä ja merkityksiä viljalti. Ohjelmistossa oli sellainenkin kappale kuin Don't You Worry, Child eli eläpä huoli, lapsosein.

Kaisa on ollut aina vähän räväkämpi nainen.

#