keskiviikko 3.6.2020 | 18:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

95 vuotta täyttävä Nivalan Urheilijat järjestää kumppaneidensa kanssa tänä vuonna ennätyksellisen paljon suksiliikuntatapahtumia – Lumitilanne tai pakkanen ei uhkaa tapahtumaputken aloittavaa maakuntaviestiä

Eetu Kupulisoja
To 2.1.2020 klo 18:30 | päivitetty ke 09:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan Urheilijat täyttää tänä vuonna 95 vuotta. Maakuntaviesti on ensimmäinen juhlavuoden tapahtuma, mutta ei likikään ainoa.

Kevätpuolella ohjelmassa ovat myös muun muassa kansalliset kilpailut sekä tiettävästi jo 70:s Kyöstin hiihto. Lapsille ja nuorille järjestetään tuttuun tapaan viikottaisia Hopeasompa-hiihtoja.

Heti maakuntaviestin jälkeen, 14.–15. tammikuuta, Pyssymäellä järjestetään Lasten Lumipäivät. Kyseessä on Suomen Hiihtoliiton ja paikallisten seurojen tapahtuma, jonka aikana lapsille tarjotaan mahdollisuutta kokeilla, mitä kaikkea suksilla voi tehdä. Luvassa on muun muassa suksicross-rata, mäkihyppyä sekä ampumahiihdon tarkkuuspiste.

– Lumipäivillä myös leikitään. On tärkeää näyttää, että suksilla voi tehdä muutakin kuin hiihtää suoraan eteenpäin, Sari Gummerus huomauttaa.

Maaliskuussa ohjelmassa on myös Angry Birds Go Snow -tapahtuma, jonka järjestää Nivalan Kuntorimpi yhdessä paikallisten seurojen ja naapurikuntien latuyhdistysten kanssa. Tapahtumapaikkana Kyösti Kallion koulu. Samainen tapahtuma on järjestetty Ylivieskassa toissa vuonna, mutta nyt tapahtuma rantautuu myös Nivalaan.

– Lapsille on tulossa ennätyksellisen hyvä vuosi. Pyssymäellä liikutaan suksilla ennätyksellisen hyvin. Viikkohiihtojen osallistujamäärissäkin on ollut selvää nousua, Juhani Kumpusalo iloitsee.

Viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Pyssymäen maakuntaviestin järjestelyporukalla tuo asia on viime kuukausina ollut sää, ja tahti on vain kiihtynyt, mitä lähemmäksi tapahtumaa on menty.

Nyt, kun viesti on jo aivan kulman takana, näyttää sääennuste kisapäivälle plusasteita, mutta viikonlopulle useampaa pakkasastetta. Vaikka esimerkiksi Nivalan keskustassa tiet ovat tällä hetkellä peilijäällä, stadionpäällikkö Juhani Kumpusalo vakuuttaa, että Pyssymäen viesti ei ole lumitilanteen vuoksi tai mistään muustakaan syystä vaakalaudalla.

– Jos pälvipaikkoja tulee tai vesi nousee joissain kohdissa pintaan, ne paikataan tykkilumella lauantaina, kun lumi on taas jäätynyt. Maaston osalta en ole huolissani: jos paikattavia kohtia tulee, ne ovat stadionalueella, jossa ne on pakkasenkin varmistamana helppo korjata, Kumpusalo sanoo ja kertoo, että olosuhdetilannetta päivitetään viikonlopun aikana maakuntaviestin nettisivuilla.

Juttua muokattu 7.1. klo 11.50 ja 8.1. klo 9.40. Angry Birds Go Snow -tapahtuma järjestetään maaliskuussa, tarkemmin ottaen 8. maaliskuuta, eikä marraskuussa, kuten jutussa aiemmin mainittiin. Tapahtuma on aiemmin järjestetty Ylivieskassa kerran, vuonna 2018, ei useamman kerran, kuten jutussa alunperin luki.

#