tiistai 7.7.2020 | 21:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivala-lehden vierailu käynnisti Sanomalehtiviikon maanantaina Haikaran koululla – Koululaiset oppivat, että lehden digiversio päivittyy joka päivä, kerran viikossa painetaan 5 500 paperilehteä

Ke 5.2.2020 klo 15:30 | päivitetty ke 15:34

Viikko lähti mukavasti käyntiin maanantaina 3.2. kun Nivala-lehden työntekijät vierailivat Haikaran koululla. Käynnillään he yrittivät innostaa nuoria ja lapsia lukemaan enemmän lehtiä.

Päätoimittaja Risto Puolimatka, toimittaja Eetu Kupulisoja, myyntipäällikö Antti Leinonen ja valokuvaaja Sari Pekonen kävivät esittelemässä Nivala-lehteä neljännen- ja kuudennenluokan oppilaille. He vastasivat myös oppilaiden esittämiin kysymyksiin.

Koululaiset saivat samalla selata lehteä, kun kuuntelivat lehden teosta.
Sari Pekonen

Myyntipäällikkö Antti kertoi, että lehtiä painetaan noin 5500 viikossa. Nivala-lehden digiversio pyritään julkaisemaan joka päivä ja paperilehti saapuu kerran viikossa. He toivat mukanaan Nivala-lehtiä ja esittelivät sanomalehden tekemistä ja sen sisältöä. Antti Leinonen kertoi Nivala-lehden tekoprosessista. Hän kertoi myös, että Nivala-lehti painetaan Kokkolassa. Myyntipäällikkö Antti Leinonen kertoi, että lehden tuloista noin 60% tulee tilausmaksuista ja noin 40% tuloista tulevat mainoksista.

He kertoivat, että parasta työssä oli uusien ihmisten tapaaminen ja se, kuinka vapaata työ on. He pääsevät myös tekemään asioita ja pääsevät paikkoihin, joihin ei normaalisti välttämättä pääsisi. Huonot puolet olivat ne, että tapahtumia olisi usein iltaisin ja viikonloppuisin, mutta työaika on aamusta iltapäivään. Vapaa-ajallaan he lepäsivät ja yrittivät unohtaa työasiat.

Esittelyn jälkeen koululaiset saivat ruveta itse suunnittelemaan omaa lehtijuttua.
Sari Pekonen

Päätoimittaja Risto on ollut noin 35 vuotta töissä, toimittaja Eetu taas noin 10 vuotta ja myyntipäällikkö Antti 3 vuotta. Sari Pekonen oli työharjoittelussa valokuvaajana. Hämmästykseksemme varsinaisia työntekijöitä oli vain kolme, mutta myös heidän lisäksi oli muutamia työharjoittelijoita.

Sanomalehtiviikon vierailu oli mukavaa piristystä tavalliseen opiskeluun. Kiinnostavaa oli se, että he osasivat kertoa todella yksityiskohtaisesti sanomalehden tekemisestä ja sen jakamisesta. Pidimme myös, kuinka he osasivat ottaa asiat huumorilla.

Pinja Korri, Aada Mäkinen, Adeliina Palola

Kirjoittajat ovat Haikaran koulun oppilaita

#