tiistai 7.7.2020 | 22:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatkan pääkirjoitus: Koulutus kannattaa aina

Ke 12.2.2020 klo 19:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hiljan edesmennyt kulttuuripersoona Jörn Donner mainosti kirjoja sanomalla, että lukeminen kannattaa aina. Tämän voi muuntaa muotoon, että koulutus kannattaa aina.

Päivän uutinen kertoo, että korkeampaan koulutukseen tähtäävät valmennuskurssit hakevat osallistujia yhä nuoremmista, kun pääsykokeet vähenevät ja päästötodistuksen merkitys kasvaa. Oman uravalinnan pitäisi olla tässä yhteiskunnassa selvillä entistä aiemmin – samaan aikaan kun vanhemmalla iällä kysytään aina vain suurempaa alttiutta vaihtaa tykkänään toisenlaiselle työuralle.

Koulutus on myös vetovoimatekijä paikkakunnalle. Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu sanoo, että jos paikkakunnalla ei ole koulutuspaikkoja, ei siellä ole edellytyksiä elinkeinotoiminnallekaan.

Koulutus tähtää pääsääntöisesti työelämään. Kannattaa myös koulutuksen tarjoajien ja omaa paikkaansa etsivien nuorten muistaa, että oppisopimuskoulutus voi olla oivallinen väylä työelämään. Sitä kautta saadaan parhaimmillaan taitavia ja motivoituneita työntekijöitä.

Koulutus on myös vetovoimatekijä paikkakunnalle.

#